avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces / procedura evacuare fiu din apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces / procedura evacuare fiu din apartament proprietatea mamei

V-as ruga sa ma ajutati cu urmatoarele informatii despre aceasta problema a unui prieten care nu stie cum sa procedeze in atare situatie. Pe scurt :

O situatie familiala complicata tinde sa degenereze intrucat diferendele dintre mama si fiul major sunt ireconciliabile insa fara certuri sau violente.

1. Ce motive poate invoca o mama in baza legii pentru a-si evacua fiul ?
Daca-si plateste toate cheltuielile si nu sunt scandaluri verbale sau altercatii fizice se poate poate proceda la evacuare ?

2. Care e precis procedura si cat dureaza un proces de aceasta natura pana la punerea in aplicare a deciziei ? De pilda, de la 5 la 12 luni sau cat ?

3. Care e legea care reglementeaza astfel de situatii ?



Multumesc anticipat!
Daca are domicilul la adresa unde locuieste mama si sunt "diferende ireconciliabile"dar fara certuri sau violente nu sunt motive legale de evacuare a fiului.
Nici daca lipseste consensul asupra impartirii cheltuielilor de zi cu zi ? Mancare, utilitati sau intretinere ?

Adica nu poate invoca de pilda neplata unor cheltuieli sau mai grav sa minta ca nu ar fi platite ? Se poate demonstra cine/cum/cat plateste dintr-o cheltuiala de intretinere,mancare, utilitati ?


Multumesc
Motivele prezentate de dvs.nu sunt motive legale ptr.evacuare fiu.
Fiul e major? Mama e proprietar exclusiv? Dacă fiul e tolerat, mama poate obține e evacuarea lui în instanta, in baza dreptului ei de proprietate.
Se poate obtine o evacuare dar cat ar dura procesul este foarte greu de spus.

Poate dura si 2-3 ani procesul la modul lejer.
Depinde si ce face fiul si cum se apara.

Depinde si daca mama e unic proprietar sau exista mai multi coproprietari.

Alte discuții în legătură

Tata agresiv, probleme cu alcoolul Florina09 Florina09 Sunt fata, am 17 ani si locuiesc impreuna cu tata, mama si bunica din partea mamei. Povestea a inceput acum cativa ani, cand tata s-a apucat de baut,a fost dat ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata din imobil deya99 deya99 Buna seara si sper sa gasesc aici o solutie! Problema sta in felul urmator: eu (32 ani) locuiesc cu prietenul meu (34 ani) si fratele lui (32 ani) intr-un ... (vezi toată discuția)
Proprietarul pretinde chirie unui membru al familiei - legalitate, solutii marianmadalin322 marianmadalin322 Sunt fiul proprietarului, ruda de gradul I. Acesta imi pretinde suma de 500 lei lunar , reprezentand o suma pentru ocuparea unei camere, respectiv sufrageria, ... (vezi toată discuția)