avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proprietarul pretinde chirie unui membru al familiei - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proprietarul pretinde chirie unui membru al familiei - legalitate, solutii

Sunt fiul proprietarului, ruda de gradul I. Acesta imi pretinde suma de 500 lei lunar , reprezentand o suma pentru ocuparea unei camere, respectiv sufrageria, fara un cadru legal, fara contract inchiriere, fara sa faca dovada ca din acei bani imi plateste partea mea din intretinere si utilitati, desi sunt colocatar si este vorba de spatiu comun. Si fara sa declare acest venit incasat de la mine la ANAF. Ca asa mi s-a spus, ca are aceasta obligatie. Eu am convenit sa imi platesc doar partea mea din intretinerea de 300 de lei si cota parte din fiecare factura(electricitate, gaz, apa, cablu TV). Nici nu vrea sa auda si ma ameninta ca ma va evacua cu politia.Vreau doar sa stiu daca este un abuz sau nu. Si mai vreau sa stiu in ce conditii ma poate evacua de unul singur sau impreuna cu aceste autoritati. Multumesc mult de tot si astept raspuns. MARIAN
Si am uitat sa mai mentionez un lucru: eu mi-am pierdut buletinul, nu mai am decat o copie a carei perioada de valabilitate expira in primavara anului 2017. Si as dori dupa aceea sa imi fac un buletin nou, nu provizoriu, ci permanent. Si ma ameninta, desi locuiesc la aceeasi adresa cu el, ca fara acordul sau, nu mai reusesc sa imi fac un buletin nou permanent, in conditiile in care refuza sa mai vina la evidenta populatiei cu contractul de proprietate al casei si sa ma mai ia in spatiu. Ce as putea face in acest sens ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Va trebui sa ceara evacuarea dvs in instanta, nu va poate da afara pana nu obtine o hotarare judecatoreasca. Daca nu va face contract de inchiriere, nu va puteti face CI, decat una provizorie.
Nu e un abuz ca e proprietar si dvs tolerat, insa daca tot vrea bani de chirie, sa va faca contract si sa declare la anaf.

Ce as putea face in acest sens ?

Mutati-va daca nu e dispus sa va ia in spatiu
Va multumesc pentru raspuns. Insa nu ati inteles foarte bine problema, abuzul s-a comis deja in conditiile in care eu nu am contract de inchiriere, nu am auzit vreodata de colocatar transformat in chirias fara un cadru legal, desi eu ii platesc inca din luna august 2016 asa zisa "chirie". Ce-i drept partea mea din intretinere+utilitati se ridica pe luna la suma de 220-230 lei, iar acesta imi pretinde 500 lei pe luna(adica cota mea la locuinta comuna pe 2 luni), desi el si sotia sa consuma la randul lor foarte mult. A calculat ca astia 500 lei sunt pentru faptul ca ocup o camera(ceea ce nu-i legal) sau a facut urmatoarele calcule: 200 lei cota de facturi + 300 lei mancarea pe care mi-o da(ceea ce e absurd, toate persoanele cu care am discutat se mira ca eu ii platesc o asa zisa chirie si pentru o portie de mancare mai are alte pretentii financiare). Cred ca ii voi face o plangere la DNA si Fisc. Rog o parere pertinenta din partea unui avocat sau a unui consilier juridic. Vreau sa stiu care sunt urmarile. Multumesc.
Dacă vreți o adevărată rezolvare, atunci părăsiți proprietatea tatălui, că legal nu aveți nici un drept să locuiți în casa lui.
DNA este un parchet anticorupție, așa că se vor amuza procurorii anticorupție de o sesizare privitoare la neînțelegerile din familie.

Aici sunteți pe un forum public, și conform regulamentului, nu aveți dreptul să emiteți pretenții la cine anume să vă dea răspunsuri.
Mergeți la cabinetul unui avocat, dacă doriți consiliere juridică din partea unui avocat în exercițiu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2016
Dapix, utilizator
Ati afirmat ca vi se da de mancare. Din ce motiv nu va cumparati sau faceti de mancare singur?
Sunteti major sau minor? Lucrati, aveti salariu?
abuzul s-a comis deja in conditiile in care eu nu am contract de inchiriere, nu am auzit vreodata de colocatar transformat in chirias fara un cadru legal, desi eu ii platesc inca din luna august 2016 asa zisa "chirie". Ce-i drept partea mea din intretinere+utilitati se ridica pe luna la suma de 220-230 lei, iar acesta imi pretinde 500 lei pe luna(adica cota mea la locuinta comuna pe 2 luni), desi el si sotia sa consuma la randul lor foarte mult. A calculat ca astia 500 lei sunt pentru faptul ca ocup o camera(ceea ce nu-i legal) sau a facut urmatoarele calcule: 200 lei cota de facturi + 300 lei mancarea pe care mi-o da(ceea ce e absurd, toate persoanele cu care am discutat se mira ca eu ii platesc o asa zisa chirie si pentru o portie de mancare mai are alte pretentii financiare).


Am senzatia ca nu e vb de chirie in adevaratul sens, ci va pretinde o suma de bani reprezentand contributia dvs la plata cheltuielilor casei- adica bani pt intretinere si bani pt mancarea pe care v-o da, ca nici ei nu o capata gratis.
Nu vreti sa ii dati, nu va convine si nu sunteti de acord, mutati-va. Nu vreti nici asa, amintiti-va ca sunteti tolerat si va poate evacua.
Casa e numai a tatalui dvs, e unic proprietar ?
Daca sunteti major si nu mai aveti dreptul la intretinere din partea parintelui, nu va e dator in vreun fel, nu are obligatii fata de dvs, nici sa va intretina si nici sa va dea de mancare.
Mancarea aia costa, pretul de 500 de lei incluzand masa si casa e super oferta, nicaieri nu ati sta mai ieftin de atat la all inclusiv.. si daca mai si gateste sotia lui si pt dvs.. aveti servicii complete.
De reclamat, reclamati-l unde vreti, nu va va da nimeni dreptate in afara de persoanele alea mirate cu care ati vorbit deja.
Eu inteleg ca sunteti suparat ca va e parinte si nu intelegeti de ce un parinte are astfel de pretentii cand va poate intretine pana crapa si va lasa si mostenire.
Ati putea sa incepeti sa va intrebati de ce oare se comporta asa.

Alte discuții în legătură

Evacuare copil minor pendre pendre Evacuare copil 27 de ani. Sant divortat in primul casatorie am 2 copil la care trebue sa platesc pensie alimentara. Mam recasatorit sotia actuala are un ... (vezi toată discuția)
Poate tatal meu sa ma alunge din casa impreuna cu sotia si doi copii minori in 24 ore? Romik1976 Romik1976 Buna ziua!Locuiesc impreuna cu sotia si doi copii minori impreuna cu tatal meu vaduv.Acesta nu participa la cheltuielile de intretinere a imobilului al carei ... (vezi toată discuția)
Evacuare copil major din apartamentul parintilor ane mari ane mari Buna ziua, Am urm situatie: o persoana in varsta de 32 de ani care locuieste impreuna cu parintii (nu are posibilati materiale de a-si achizitiona o locuinta ... (vezi toată discuția)