Bună ziua!
Exista următoarea situație…… eu sunt unicul nepot, ambii bunici sunt decedați, in viață sunt tatăl meu și eu.
Ce drepturi si îndatoriri am, având in vedere ca bunica si tatăl meu au fost coproprietariii (3/4 fiul si 1/4 mama acestuia) unui apartament in care locuiesc eu acum și din care tatal meu unicul fiu al decedaților, vrea sa ma evacueze.
Menționez ca am 22 de ani si încă studiez., mama sta cu chirie, tatăl e recăsătorit si in casa aceasta stau doar eu.
Doresc un ghidaj in aceasta situație …. Va mulțumesc !
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate @Ink5025 , la 22 ani nu sunteti adolescent , sunteti adult de o buna bucata de vreme . Drepturi la acel apartament nu aveti deloc , proprietar e tatal dvs. , si el hotaraste cine locuieste acolo si cine nu . Deci , are dreptul sa va evacueze daca asa doreste . Pentru ca inca studiati , aveti dreptul la maxim 25% din salariul ( pensia ) fiecarui parinte , procentul depinzand de cati copii mai au in intretinere ( daca mai au ) . Aceste sume - pensia alimentara - le veti incasa cat timp urmati scoala , dar nu mai mult de 26 ani . Nu intra in obligatia niciunuia dintre parinti sa va asigure un spatiu de locuit , din pensiile alimentare va trebui sa va descurcati cu tot ce aveti nevoie ( chirie , taxe scolare , haine , mancare , manuale , etc. ) . PS. Nu mai demult de august a.c. ati pus exact aceleasi intrebari si ati si primit raspunsuri de la mai multi useri , inclusiv un avocat . Daca nu ne credeti , ce rost are sa reveniti ? Nu puteti primi alte sfaturi , acestea sunt prevederile legilor in vigoare .
Mostenire
broma
In anul 1995 mama mea a vadut apartamentul cumparand un alt apartament cu sotul ( nu este tatal meu) din aceea perioada .In perioda respectiva locuiam impreuna ... (vezi toată discuția)
Evacuare
andreutzz98
Buna ziua!
Cum se poate face o evacuare fara a apella la instanta judecatoreasca,mai exista si o alta cale?
In luna decembrie mama a decedat,ea locuind cu ... (vezi toată discuția)