In anul 1995 mama mea a vadut apartamentul cumparand un alt apartament cu sotul ( nu este tatal meu) din aceea perioada .In perioda respectiva locuiam impreuna si personal am ramas fara locuinta , fara sa primesc un ajutor. Patru ani mai tarziu ,mama mea a decedat ,sotul d-sei ramanad in propietate si recasatorindu-se ulterior.
La data cand au vandut apartamentul (1994)eu aveam dreptul la despagubire ,avand in vedere ca aveam o sotie si un copil de 1 an?
Ce drepturi pot avea eu acum ,dupa atatia ani ?
Daca am drepturi succesorale ce ar trebui sa intreprind ?.
Mama mea are ,fara acte mostenire de la parinti parcele de pamant ,ce pot face ca aceste parcele inregistrate la primarie pe numele bunicilor sa am dreptul la mostenire .In acest caz mai sunt 2 surori ale mamei mele ,una fiind decedata ?
Va multumesc.
nu aveati niciun drept daca mama dvs era unica proprietara asupra casei. era dreptul dansei sa vanda. la casa pe care mama dvs a cumparat-o ulterior aveti un drept de 3/4 din cota de 1/2 care ii apartinea mamei dvs. trebuie sa vorbiti cu sotul mamei dvs sa mergeti la notariat pt a se dezbate succesiunea. in cazul in care nu reusiti sa va intelegeti atunci il dati in judecata pt cota dvs si pt iesirea din indiviziune. cel mai probabil instanta ii va atribui lui casa si dvs veti primi o sulta .
Dumneavoastra aveti dreptul la 3/4 din 1/2 din apartament. Ati facut succesiunea dupa mama?
În legatura cu mostenirea bunicilor, puteti deschide succesiunea dupa bunici ca mostenitor reprezentant si impreuna cu matusa in viata si mostenitorii matusii decedate. Veti primi fiecare cate o 1/3 din terenuri.
partea matusii decedate, o va mosteni.. mostenitorii dansii
1/4 din cota ce i se cuvine mamei din terenuri, le mosteneste sotul mamei, daca bunicii dvs au decedat inaintea mamei
ma gandesc ca poate dovediti ca mama avea o cota mai mare din ap cumparat impreuna cu sotul.
ar trebui sa consultati un avocat cu actele ce le aveti