avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri succesive bunica-nepoti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri succesive bunica-nepoti

Buna ziua. Bunica a murit acum multi ani iar mama a decedat acum 2 ani. Tatal este in viata si am ramas 3 copiii. Bunica a avut terenuri si nu s-a facut mostenirea dupa bunica cat timp mama a fost in viata. Tatal meu poate mosteni o parte din pamantul bunicii ce i-ar fi revenit mamei? Sau avem dreptul doar noi, copiii? Patintii mei mai au avut si un apartament impreuna si stiu ca acolo tatal meu o sa mosteneasca 1/4 din partea mamei dar nu stim daca are dreptul si la ce i-a apartinut bunicii. Sper sa ne ajutati cu un raspuns. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mmty , utilizator 22:45, 20 Iunie 2017
Buna ziua,
Conform art. 972 C.Civ.
Cota succesorală a soţului supravieţuitor
(1) Cota soţului supravieţuitor este de:
a) un sfert din moştenire, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului;
Multumesc pt raspuns. Deci, sotul va avea dreptul la un sfert din partea ce i s-ar fi cuvenit mamei mele dupa ce vom face succesiunea dupa bunica. Nedrept........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire denisad_a denisad_a tataia meu a murit acum cateva zile.. Bunicii mei erau divorțati, iar tataia meu s a recăsătorit. La viata lui, a strans multi bani.. Iar acum tatal meu, ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ksapul Ksapul Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)