avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

moștenire

tataia meu a murit acum cateva zile.. Bunicii mei erau divorțati, iar tataia meu s a recăsătorit. La viata lui, a strans multi bani.. Iar acum tatal meu, fiind singurul lui copil, vrea sa stie cat i se cuvine lui si cat i se cuvine sotiei.Am primit mai multe răspunsuri, dar diferite una din alta.. Asta fiind ca tatal meu primește un sfert iar dânsa 3 sferturi, dar altcineva mi a zis invers.. Nu stim ce sa mai credem. Vreun avocat sau un notar bun imi poate raspunde? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:02, 3 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul civil
Art. 972. -
(1) Cota soțului supraviețuitor este de:
a) un sfert din moștenire, dacă vine în concurs cu descendenții defunctului;
...
Art. 975. -
...
(3) În concurs cu soțul supraviețuitor, descendenții defunctului, indiferent de numărul lor, culeg împreună trei sferturi din moștenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Ksapul Ksapul Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune AriaAlexandra AriaAlexandra Prietenului meu i-a murit tatal pe 20 noiembrie anul trecut. Nu a lasat niciun testament si nici nu a apucat sa treaca casa pe numele lui. Ca mostenitori este ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire mihaelamaduta mihaelamaduta Daca sotul a decedat, sotia are dreptul la o parte ramasa mostenire sotului de la parinti (Sotul decedat avand copil dintr-o casatorie anterioara, din ... (vezi toată discuția)