avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proprietarul pretinde chirie unui membru al familiei - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proprietarul pretinde chirie unui membru al familiei - legalitate, solutii

Sunt fiul proprietarului, ruda de gradul I. Acesta imi pretinde suma de 500 lei lunar , reprezentand o suma pentru ocuparea unei camere, respectiv sufrageria, fara un cadru legal, fara contract inchiriere, fara sa faca dovada ca din acei bani imi plateste partea mea din intretinere si utilitati, desi sunt colocatar si este vorba de spatiu comun. Si fara sa declare acest venit incasat de la mine la ANAF. Ca asa mi s-a spus, ca are aceasta obligatie. Eu am convenit sa imi platesc doar partea mea din intretinerea de 300 de lei si cota parte din fiecare factura(electricitate, gaz, apa, cablu TV). Nici nu vrea sa auda si ma ameninta ca ma va evacua cu politia.Vreau doar sa stiu daca este un abuz sau nu. Si mai vreau sa stiu in ce conditii ma poate evacua de unul singur sau impreuna cu aceste autoritati. Multumesc mult de tot si astept raspuns. MARIAN
Si am uitat sa mai mentionez un lucru: eu mi-am pierdut buletinul, nu mai am decat o copie a carei perioada de valabilitate expira in primavara anului 2017. Si as dori dupa aceea sa imi fac un buletin nou, nu provizoriu, ci permanent. Si ma ameninta, desi locuiesc la aceeasi adresa cu el, ca fara acordul sau, nu mai reusesc sa imi fac un buletin nou permanent, in conditiile in care refuza sa mai vina la evidenta populatiei cu contractul de proprietate al casei si sa ma mai ia in spatiu. Ce as putea face in acest sens ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
marianmadalin322 a scris:

Dar nici asa nu vrea, are in continuare pretentii abuzive si nelegale(ca nici el nu respecta legea, nu putem face ce dorim, ca nu e nimeni Dumnezeu.) Aici apare si vorbim de situatia de abuz. Un avocat mi-a spus sa invoc abuzul dreptului de proprietate pe care il comite, prin care imi aduce atingere direct si sa fac plangere penala. Astept o parere pertinenta. Multumesc mult.


Ar trebui sa luati in calcul si faptul ca in urma unui proces penal, tatal dvs se poate alege cu o pedeapsa fara ca situatia dvs. sa se schimbe in vreun fel.
daca am inteles bine, sunteti un adult tanar, deci aveti alte nevoi decat tatal dvs. daca sunteti sanatos, va recomand sa aveti un serviciu stabil si sa va mutati din casa tatalui. la noua adresa puteti face flotant. daca sunteti coproprietar atunci participati in mod egal la cheltuielile comune ( mancare si ce mai are nevoie o gospodarie). aceasta se poate face doar daca tineti cont si scrieti toate cheltuielile in fiecare zi . altfel apar certuri. proprietarul are anumite drepturi si obligatii. daca vrea sa nu mai stati acolo va poate da afara
Prietene. Major fiind, tatăl este absolvit de orice răspundere în dreptul tău. În locuinţă ai statut de tolerat. Confunzi noţiunea de coproprietar cu cea de colocatar. Coproprietar fiind, ai anumite drepturi în acel imobil.Colocatar fiind..nici un drept. Ignoră-l pe acel aşa-zis avocat care te-a încurajat şi sfătuit să apelezi la instanţă. A râs de tine, şi-ţi va lua banii degeaba reprezentându-te într-un proces, pe care din start el ştie că nu ai câştig de cauză. Calea cea bună ar fi să răspunzi cerinţei tatălui, sau eventual să te muţi. Dar unde vei găsi pomana, chirie, întreţinere, utilităţi, chiar şi masă, cu numai 500 lei ? Dacă-l provoci, rişti să fii evacuat, să faci C.I. la altă adresă. Cum ai mai fost sfătuit, picioarele în apă rece, comprese reci la cap şi pune ceasul să sune.
Casa este a tatului sau a fost dobandita impreuna cu mama d-tra ? Este de bun-simt sa participati la cheltuielile gospodaresti ... actuala sotie are vre-un rol in conflict ?
La multi ani cu sanatate!
Dv doriti sa incepeti un razboi pe care n-aveti cum sa-l castigati, atat timp cat dv nu aveti drept de proprietata in acel imobil. Fireste, puteti sa faceti mizerii, gen denunt la ANAF, precum ca proprietarul inregistreaza venituri nedeclarate, insa va fi greu sa demonstrati ca acea suma reprezinta o chirie si nu o contributie normala, chiar minima, dupa cum bine va spune si moderatorul gi-jane2!
Intr-un final, proprietarul se va enerva si va va evacua si veti vedea cum e cand veti plati chirie cu adevarat, legal sau nu!
Totodata va sfatuiesc sa va ganditi si la faptul ca si servetelele de la masa si fata de masa insasi costa, la fel ca si detartrantul de WC, sapunul, samponul, ori curatenia pe care presupun ca cineva o face in acel imobil pentrul si pentru dv. Luati in calcul si disconfortul pe care-l poate avea proprietarul cand ii iesiti mereu in cale, sau cand nu mai are loc unde sa-si puna butoiul de varza, de exemplu.
Vi se pare ca sunteti nedreptatit? Plecati! Dar nu veti pleca, pentru ca stiti bine ca nicaieri nu mai gasiti o asa gheșeft! De ce nu cereti inregistrarea acelui " contract de inchiriere "? Asa veti avea si siguranta ca pe durata contractului nu puteti fi evacuat. Doar ca veti vedea ca suma pe care va trebui sa o platiti se va dubla, caci proprietarul isi va scoate de la dv si impozitul pe care va trebui sa-l plateasca, la fel ca si asigurarile de sanatate si poate si timpul pierdut pe la ANAF!
Proprietarul v-a spus initial ca vrea doar o anumita suma? Asa este, poate aveti dreptate. Dar ulterior proprietarul se poate razgandi. E dreptul lui, atat timp cat n-aveti un contract. Poate nici nu e rau intentionat, ci doar si-a dar seama ulterior ca suma data de dv nu acopera toate cheltuielile.Sau poate sotia ii cere sa nu va duca in spate si el a stabilit aceasta suma pentru ca sotia sa nu-i poata reprosa niciodata acest lucru.
Va arunca lucrurile? Daca puteti dovedi acest lucru ii puteti imputa asta si-l puteti obliga la despagubiri, chiar cu plangere penala. Poate ca atat asteapta omul: un motiv MORAL de a scapa de dv. Ca LEGAL VA POATE DA AFARA ORICAND DORESTE, fireste, dupa procesul de evacuare pe care n-aveti cum sa-l impiedicati, ci cel mult sa-l intarziati.
Si inca ceva: este jignitor sa subliniati ca doriti sfaturi competente doar pentru faptul ca un "avocat": v-a spus altceva, posibil pe la umbra copacilor, caci banuiesc ca iar ati vrut sa faceti o ghesift si n-ati platit o consultatie. Acesti oameni isi pierd gratuit timp pretios din viata pentru a va da un sfat. Nu merita jigniti! Nu uitati ca va aflati pe un site de profesionisti in domeniu. Chiar daca nu toti utilizatorii sunt profesionisti, nu cred ca dv aveti caderea de a spune cuiva ca nu e profesionist!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare copil minor pendre pendre Evacuare copil 27 de ani. Sant divortat in primul casatorie am 2 copil la care trebue sa platesc pensie alimentara. Mam recasatorit sotia actuala are un ... (vezi toată discuția)
Poate tatal meu sa ma alunge din casa impreuna cu sotia si doi copii minori in 24 ore? Romik1976 Romik1976 Buna ziua!Locuiesc impreuna cu sotia si doi copii minori impreuna cu tatal meu vaduv.Acesta nu participa la cheltuielile de intretinere a imobilului al carei ... (vezi toată discuția)
Evacuare copil major din apartamentul parintilor ane mari ane mari Buna ziua, Am urm situatie: o persoana in varsta de 32 de ani care locuieste impreuna cu parintii (nu are posibilati materiale de a-si achizitiona o locuinta ... (vezi toată discuția)