avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare copil major din apartamentul parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare copil major din apartamentul parintilor

Buna ziua,
Am urm situatie: o persoana in varsta de 32 de ani care locuieste impreuna cu parintii (nu are posibilati materiale de a-si achizitiona o locuinta proprie sau de a locui cu chirie, salariul net fiind de 1000 ron net). Aceasta persoana isi suporta singura cheltuielile, nedepinzand material de parintii sai, contribuind cu cat poate la cheltuielile casei. A contactat credite de nevoi personale pe care le-a achitat din propriile venituri, aceste credite fiind utilizate exclusiv in interesul parintilor sai. Mentionez ca parintii au capacitate de munca, amandoi avand un loc stabil de munca. Acum parintii vor sa evacueze aceasta persoana din casa considerand ca nu contribuie suficent la cheltuielile casei. Pot face acest lucru fara o hotarare judecatoreasca in sensul asta?
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 16:36, 10 Iunie 2013
proprietarii vor formula actiune in evacuare impotriva fiului lor, altfel fiul nu este obligat sa plece. si chiar in conditiile promovarii actiunii, fiul poate solicita pe cale reconventionala contravaloarea imbunatatirilor aduse locuintei.
Buna ziua,
Teoretic NU!
Practic, daca-i fac viata calvar, pleaca singur.
Exista vre-un act intre parinti si persoana respectiva (inteleg ca este copilul lor) privind dreptul de abitatie?
av. Gabriel Klein Kiritescu
Nu, din pacate nu.
Buna ziua,
Oricum va trebui ca parintii sa va dea in judecata ca sa va poata evacua.
Solicitati contravaloarea imbunatatirilor aduse in aceasta situatie.
Dosarul se poate intinde pe circa 2 ani daca apelati si la cai de atac.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc mult pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Proprietarul pretinde chirie unui membru al familiei - legalitate, solutii marianmadalin322 marianmadalin322 Sunt fiul proprietarului, ruda de gradul I. Acesta imi pretinde suma de 500 lei lunar , reprezentand o suma pentru ocuparea unei camere, respectiv sufrageria, ... (vezi toată discuția)
Proces / procedura evacuare fiu din apartament proprietatea mamei Dorky Dorky V-as ruga sa ma ajutati cu urmatoarele informatii despre aceasta problema a unui prieten care nu stie cum sa procedeze in atare situatie. Pe scurt : O ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! As dori sa stiu mai exact ce inseamna \"pensie alimentara\" deoarece cand spun acest lucru ma duce cu gandul doar la alimente.Dar eu ii cumpar ... (vezi toată discuția)