avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate tatal meu sa ma alunge din casa impreuna cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate tatal meu sa ma alunge din casa impreuna cu sotia si doi copii minori in 24 ore?

Buna ziua!Locuiesc impreuna cu sotia si doi copii minori impreuna cu tatal meu vaduv.Acesta nu participa la cheltuielile de intretinere a imobilului al carei propietar este de drept,si ne ameninta de fiecare data cind il somam sa o faca ca are dreptul sa ne dea afara din casa in 24 ore.Avind in vedere ca am doi copii mici,doresci,ce cai de atac legale am?
Cel mai recent răspuns: Alma10 , utilizator 01:12, 27 Iunie 2013
Daca imobilul este in proprietatea tatalui dumnavoastra si ati depasit varsta pana la care parintii au obligatia de a-si intretine copii (banuiesc ca daca sunteti casatorit si aveti doi copii, ati depasit-o de mult), tatal nu are nicio obligatie legala de a va gazdui.
Sfatul meu este sa nu cautati "cai de atac", ci cai de intelegere, spre binele tuturor. Sau un alt domiciliu, lucru care este, cred, mai complicat.
Daca e unic proprietar, poate cere evacuarea dvs in instanta, asta inseamna cateva luni bune pana va obtine o hotarare in baza careia sa va poata evacua.
Puteti sa ajungeti la intelegere si sa platiti dvs in locul lui contributia la intretinere, oricum o chirie ar fi mai scumpa de atat.
Am inteles ca tatal este unic proprietar.
Atunci dansul va poate soma si nicidecum dumneavoastra. Daca oricum nu platiti vreo chirie atunci ar trebui macar intretinerea sa o achitati fara sa-i cereti vreo contributie.("Sa-l somati")
Romik1976 a scris:

Buna ziua!Locuiesc impreuna cu sotia si doi copii minori impreuna cu tatal meu vaduv.Acesta nu participa la cheltuielile de intretinere a imobilului al carei propietar este de drept,si ne ameninta de fiecare data cind il somam sa o faca ca are dreptul sa ne dea afara din casa in 24 ore.Avind in vedere ca am doi copii mici,doresci,ce cai de atac legale am?

Grav este faptul ca relatia intre parinte si copil este deteriorata extrem de grav... Plecand de la aceasta constatare, juridic gandind/vorbind tatal dvs. are toate drepturile asupra proprietatii sale, si, pe cale de consecinta, dispune de drepturile sale. Altfel, intram in zona moralitatii si...acolo lucrurile se rezolva in sanul familiei extinse.
Nu va poate evacua in 24 de ore dar in timp o poate face.

Alte discuții în legătură

Va rog,ajutati-ma cu un sfat! Raluca_Claudia Raluca_Claudia Locuiesc cu sotul meu in casa parintilor mei,mentionez ca sunt singurul copil,tatal meu a decedat in februarie,nu am facut succesiunea pentru ca am considerat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.se da următoarea situație.suntem 2 frați, mama ... Maryyyy121212 Maryyyy121212 Bună ziua.Se da următoarea situație.Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit.Acum fratele meu o tot constrânge pe mama să îi facă ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum ... mrr1972 mrr1972 Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Acum 10 ani parintii mei au facut testamente la notariat prin care, atat tatal cat si mama, m-au ... (vezi toată discuția)