Buna ziua!Locuiesc impreuna cu sotia si doi copii minori impreuna cu tatal meu vaduv.Acesta nu participa la cheltuielile de intretinere a imobilului al carei propietar este de drept,si ne ameninta de fiecare data cind il somam sa o faca ca are dreptul sa ne dea afara din casa in 24 ore.Avind in vedere ca am doi copii mici,doresci,ce cai de atac legale am?
daca tatal este vaduv poate ar trebuii sa dezbateti succesiunea dupa mama iar in aceste conditii ar intra la masa succesorala jumatate din imobil ,iar in urma dezbaterii succesorale ati avea dreptul 3/4 din acea jumatate . asta ar schimba situatia cu mult in favoarea dumneavoastra ca fiu . vedeti, nu ati spus nimic in ceace priveste mostenirea dupa mama decedata .bafta
Daca tatal e vaduv, nu inseamna automat ca fiul mosteneste dupa mama o cota din imobil pt ca f bine se prea poate ca mama sa nu fi avut in proprietate cota din acest imobil la data decesului sau, iar tata sa fie unic proprietar.
Daca parintii au detinut impreuna apart.e ok,dezbateti succesiunea,daca nu,doar la moartea tatalui aveti drepturi.Chiar si cu cota parte ce v-ar reveni dupa decesul mamei nu mai cumparati alt imobil,dar dinsul poate,caci scotindu-se casa la licitatie de regula vine mafia tiganeasca,trage pretul in jos si adio,o sa va revina putin,atunci chiar ajungeti pe drumuri,stiu deoarece si pe mine ma paste asa ceva.