avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primăria unei anumite localități nu furnizează ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primăria unei anumite localități nu furnizează actele solicitate în scris

Bună ziua,

Mă aflu în următoarea situație:
Am primit solicitare de la ANRP pentru completarea unui dosar de despăgubire care a plecat de la primăria respectivă de vreo 8 sau 9 ani către București, ANRP solicitând absolut toate actele de la zero.
O foarte mică parte din acte o putem furniza noi, restul sunt acte pe care le are primăria atât în arhivele proprii, cât și în dosarul de despăgubire pe care ei l-au trimis acum 9 ani către ANRP, în plus tot ei trebuie să furnizeze un referat și să prezinte situația juridică a terenului care face obiectul cererii de depăgubire.
Cei de la primărie au primit cererea scrisă de la ANRP în 28 martie și termenul de furnizare a actelor era de 120 de zile, deci a trecut. Le-am solicitat și telefonic, și prin email, și în cele din urmă și în scris - în 31 mai - să se ocupe și să furnizeze actele necesare, lucru care nu s-a întâmplat.
Am obținut între timp de la ANRP prelungirea cu 60 de zile, dar nu se preconizează să facă ceva cei de acolo de la primărie în sensul furnizării actelor.
În condițiile în care niște cereri scrise care au termene clare nu îi fac să miște niciun deget (solicitarea din 31 mai are din câte știu un termen de maxim 45 de zile pentru furnizarea datelor - bănuiesc că calendaristice, nu lucrătoare), ce pot face să-i determin să se ocupe? Ce instituție sau ce demers legal poate să îi someze/ amendeze/ oblige să furnizeze de urgență toate acele acte? Să îi tot sun nu are efect... Secretarul, care cică este cel care are în mâna problemă, este tot timpul de negăsit... Iar persoanele cu care am reușit să vorbesc din primărie, cică îi comunică faptul că eu îi tot sun și tot insist și îi semnalează că ar trebui să se ocupe.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2016
andreicaraus77, utilizator

Alte discuții în legătură

Intarziere solutionare leg 10 - anrp dumitru2000 dumitru2000 chiar daca s-a mai dezbatut problema - sau cel putin una asemanatoare - va supun atentiei urmatoarea situatie: - Avem o dispozitie a primarului prin care ... (vezi toată discuția)
Anrp -legea 9/1998 vichi_90 vichi_90 Va rog daca imi poate raspunde cineva: Am primit hotararea comisiei judetene la un an dupa emitere. Si asta pt. ca m-am dus sa ma informez ce se intampla. ... (vezi toată discuția)
Dosar depus la anrp iond708 iond708 Am depus un dosar la ANRP pe legea 247. Intrebarea mea este ,in cat timp este legal ,sa primesc instiintare ,pentru a fi evaluat acest dosar. Ar fi minunat ... (vezi toată discuția)