avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia-preaviz zile lucratoare weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia-preaviz zile lucratoare weekend

Buna seara,

Mi-am depus demisia, urmeaza sa stau in preaviz 20 de zile lucratoare, dar firma ma obliga sa lucrez de luni pana duminica inclusiv deoarece lucrez in deplasare si mi se plateste diurna si cazare. In aceasta situatie, zilele de weekend se vor lua in calcul ca si zile lucratoare, urmand sa mi se scada din zilele de preaviz?

Va multumesc,
Roxana Honcu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 10 August 2016
Zilele de week-end nu intra in calcul termenului de preaviz ... Zilele de week-end sunt zile de repaus saptamanal (repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte ,spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum trebuie platit sporul de weekend in cazul in care se lucreaza si noaptea,ture 12/24 ... (vezi toată discuția)
Salarizare vasianp vasianp Va prezint urmatorul caz: Lucrez in serviciul furnizare energie electrica,program normal de 8 ore de luni pana vineri.Sambata si duminica servici de tura in 8 ... (vezi toată discuția)