avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs angajare spital
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs angajare spital

Buna ziua ! As avea o intrebare va rog! Lucrez ca asistenta medicala principala la un spital judetean!Singura metoda sa schimb sectia in care lucrez e sa particip la un concurs organizat de spital.Atata ca in 99% din cazuri posturile scoase sunt de asistenti medicali debutanti ,adica fara nici un fel de vechime ! Intrebare va rog frumos ,dupa 6 luni pot solicita,si ,mai important am dreptul si mai ales spitalul obligatia de a-mi recunoaste si plati vechimea si gradul principal? ca vechimea mea e de 28 de ani! Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 19:16, 3 Septembrie 2016
Ramane doar la latitudinea spitalului sa fie de acord si sa solicite Consiliului Judetean in a carui subordine functionati,modificarea statului de functii prin transformarea postului de asist med debutant in post de asistent medical pl principal,pt care conditia de ocupare este de 5 ani vechime si concurs/examen
In mod normal,postul se transforma dupa cele 6 luni in post de asistent medical pl dupa cum cred ca stiti,unitatea nu este obligata sa ceara decat aceasta transformare,pt ca se subintelege ca atata timp cat participati la un concurs pt debutanti, consimtiti de buna voie sa renuntati la grad si salariul aferent.
Daca s-ar dori si ar exista consens din toate partile implicate,v-ar duce pe dvs cu post cu tot in sectia respectiva care are postul vacant de debutant, iar postul de debutant l-ar transfera pe sectia in care lucrati in prezent.... (o rocada avand in vedere ca aveti o vechime si o experienta f mare ,28 de ani )Aici depinde mult insa de intelegerea asistentelor sefe din cele 2 sectii si intr-o oarecare masura si a medicilor sefi de sectie,dar nu va aflati direct in subordinea acestora
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
ContSters400311, utilizator
Multumesc pentru sfat! Nu cred ca am mentionat ca sunt asistenta sefa pe sectia pe care lucrez,schimba cu ceva datele problemei?
Exista in sectia dvs o asistenta care ar putea sa va inlocuiasca ca si functie ma refer?Pt ca se intelege ca daca intra o asistenta debutanta aceasta nu va putea prelua si sefia... E o chestiune de "bucatarie"interna care nu afecteaza financiar cu nimic aceasta rocada... si desigur tine de intelegerea partilor implicate cu putere de decizie !Va doresc mult succes indiferent ce urmeaza sa faceti!
Va multumesc foarte frumos! Ati fost prompt si la obiect! Nu vrea nimeni sa preia functia mea din motive de medic sef sectie, aceleasi motive ce ma fac si pe mine sa ma gandesc la plecare!Va multumesc !
Buna ziua ! Si scuze ca dupa atata timp revin,dar in legatura cu aceeasi problema am aflat ca in Contractul Colectiv de munca se prevede obligativitatea organizarii intai a unui concurs intern! Asta ar rezolva multe ,aproape toate ! Cum de nu se respecta?

Alte discuții în legătură

Ssd=asistent medical diplomat? Mihai Mihaela Mihai Mihaela Buna seara!As ruga frumos pe cineva sa ma ajute cu un sfat.Am absolvit in 2008 Facultatea de asistenta medicala-specializarea medicina generala,am trecut ... (vezi toată discuția)
Transformare post?promovare? michelina1971 michelina1971 Buna ziua, vreau si eu un raspuns competent pentru problema mea. Sunt asistent medical principal -statistician, incadrata in serviciul de statistica si ... (vezi toată discuția)
Asistenti medicali licentiati ctgadina ctgadina Este cineva care a absolvit Facultatea de medicina la specialitatea asistent medical GENERALIST SI CARE SA AIBA VECHIME IN MUNCA peste 10 ani?.Eu am 13 ani ... (vezi toată discuția)