avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierderi de apa. Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierderi de apa. Asociatia de proprietari

Buna seara,
Sunt plecat din tara din luna aprilie 2016 si am facut cerere la asociatia de proprietari precum nu mai locuiesc in apartamentul meu. In luna curenta am fost informat ca am de platit 90 de metri cubi apa pe perioada cat am fost plecata intrucat la citirea apometrului s-a descoperit ca acesta indica 90 de metri consumati . Ce ma consiliati sa fac in conditiile sus mentionate? Sunt obligat sa platesc chiar daca am facut cerere si prin absurd s-ar fi defectat apometrul?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:51, 12 August 2016
Este vorba cumva de apometrul de apa rece baie? Aveti instalatia wc-ului defecta,adica curge din bazinul wc-ului fir de apa?
Inainte de a pleca de acasa ati inchis robinetul general din casa? Robinetul situat inaintea apometrului dumneavoastra daca era inchis nu ati fi avut consum de apa chiar daca apometrul sau alta instalatie din casa s-ar fi defectat. Asa va protejati si de eventuale inundatii cu pagube pentru dumneavoastra si pentru vecini.
da este vorba despre apometrul de la baie care indica consumul de apa rece. Insa bazinul este in stare buna, nu este stricat.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
tikipch, utilizator
In mod normal, avand in vedere ca ati plecat o perioada mai mare de timp, odata cu cererea de scadere a nr. de persoane, trebuia notat si index-ul apometrului, iar robinetul despre care vorbesc ceilalti useri, trebuia sa fie inchis, indiferent ca bazinul este in stare buna, nu este stricat.

Acum, ca sa inteleg eu:
- a mai locuit cineva in casa in perioada respectiva?
- cum s-a constatat că aveţi de platit 90 mc de apă? a fost ceva în neregulă cu indecşii declaraţi mai înainte de a pleca şi acum s-a făcut o regularizare? din acest motiv v-am spus că înainte de plecare trebuia, pe cerere să notaţi si indexul apometrului;
- cum justifică as. prop. aceasta cantitate de apă care în condiţii normale de locuit o singură persoană nu ar putea să consume această cantitate de apă într-o perioadă de 4-5 luni?

Mergeţi la as. prop. şi clarificaţi. Puteţi să-i întrebaţi dacă as. prop. s-a confruntat (în perioada în care aţi lipsit) cu vre-o pierdere, o avarie ceva...
In primul rand cereti administratorului un istoric pe ultimul an al indecsilor dv. E posibil sa fie o eroare de citire sau de preluare a indecsilor, poate chiar a locului unde e plasa virgula la acesti indecsi.
Apoi, cititi apometrul zi de zi si notati-va indecsii. Asa puteti constata daca apometrul este defect.
90 mc in 3-4 luni de zile este un consum enorm pe care nu l-ar putea face o persoana normala. Ceva nu e in regula, e clar, dar eu inclin sa cred ca, daca instalatia sanitara a apartamentului este in ordine, mai degraba s-a gresit la ordinul de marime al indecsilor.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)
Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)
Factura apa rece mare black_fn black_fn Buna ziua, Am stat in chirie 3 luni intr-o garsoniera si am platit la zi facturile pentru intretinere. In fiecare luna venea un reprezentat a administratiei ... (vezi toată discuția)