avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura apa rece mare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura apa rece mare

Buna ziua,

Am stat in chirie 3 luni intr-o garsoniera si am platit la zi facturile pentru intretinere. In fiecare luna venea un reprezentat a administratiei pentru a citi contoarele. Totul bine si frumos pana acum cateva zile cand m-a sunat proprietarul si m-a anuntat ca l-au sunat aia de la administratie cum ca s-ar fi depistat o diferente de 50 mc apa rece, si aceasta suma trebuie platita. Este posibil asa ceva, si cum proceda in acest caz?

Multumesc foarte mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:47, 19 Noiembrie 2013
Daca s-a depistat o diferente de 50 mc apa rece,aceasta valoare a fost contorizata si facturata de bransamentul general al intregului imobil
Pe cale de consecinta diferenta de apa facturata intre index bransament si total index individual comunicati,se recupereaza de la toti proprietarii din imobil,prin una dintre cele 4 variante de calcul -conditionat de decizia comitetului executiv


Deci daca inteleg corect, trebuie sa platesc aceasta diferenta, sau proprietarul care nu a verificat/reparat instalatia?

Si nu mi se pare normal sa se inregistreze o asa diferenta mare pentru 3 luni in care am stat in acea garsoniera.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
Adriantot, moderator
@blak_fn

Cand v-ati mutat in chirie a-ti verificat consumul de la apa ?
De ce au venit dupa 3 luni si nu s-au sesizat atunci consumul exagerat de apa ?
Cand m-am mutat era restanta la plata intretinerii si proprietarul a achiatat aceasta. Dupa eu am platit factura la intretinere de fiecare data. In fiecare luna venea cineva de la administratie si lua datele de la contor. Acum s-a schimat Administratotul si au depistat ei diferenta de 50 mc. Dar nu mi se pare normal sa am asa o diferenta daca a stat o perioada scurta de timp. Nu mai stau in acea garsoniera de vreo 2-3 luni.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
black_fn, utilizator
Cand s-a facut citirea de catre reprezentantul adm. ati semnat o lista de confirmare a consumului , la noi in Asociatie asa se face ca sa nu fie discutii de acest gen .

Alte discuții în legătură

Frustrat de factura la intretinere blueauth blueauth Va salut, M-am mutat de aprox un an la bloc, si recunosc ca pana acum cateva luni nu am dat prea mare importanta listei cu cheltuielile de intretinere.De ceva ... (vezi toată discuția)
Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa. asociatia de proprietari tikipch tikipch Buna seara, Sunt plecat din tara din luna aprilie 2016 si am facut cerere la asociatia de proprietari precum nu mai locuiesc in apartamentul meu. In luna ... (vezi toată discuția)