Am stat in chirie 3 luni intr-o garsoniera si am platit la zi facturile pentru intretinere. In fiecare luna venea un reprezentat a administratiei pentru a citi contoarele. Totul bine si frumos pana acum cateva zile cand m-a sunat proprietarul si m-a anuntat ca l-au sunat aia de la administratie cum ca s-ar fi depistat o diferente de 50 mc apa rece, si aceasta suma trebuie platita. Este posibil asa ceva, si cum proceda in acest caz?
Probabil ca proprietarul inchiriaza permanent acea garsoniera si ca, tot probabil cei 50 mc depistati ca fiind lipsa, provin dintr-un calcul eronat, din istoricul fisei de evidenta - si nici intr-un caz nu este vina dvs. atata timp cat in perioada in care ati inchiriat garsoniera admin-ul a lecturat apometrul, iar consumul a fost trecut la plata. Eu asa am inteles, astfel ca tot aceasta logica - sa zicem, trebuie explicata proprietarului. Faza este sa se dumireasca toti de unde provine aceasta diferenta, precum si perioada, inainte sau dupa ce ati predat garsoniera. Oricum ar fi, nu se poate realiza fizic o asemenea diferenta in 3 luni, basca consumul dvs. care poate fi de 20-30 mc, doar daca nu s-a produs vreo pierdere/avarie si ati inundat tot blocul, dar nu cred ca a fost cazul.nSi ar mai fi o posibilitate: o lecturare eronata a apometrului. Verificati indecsii pentru cele 3 luni cat ati avut inchiriata garsoniere. Sunt situatii in care trebuie verificati cu atentie indecsii la preluarea spatiului, dar si la plecare - la toate utilitatile, nu numai la apa.