avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - poprire salariu

Buna ziua
O nelamurire am. In 2005 am contractat un credit pe care nu l-am achitat. In nov 2015 am primit o hotarare de la executorul judecatoresc pt poprirea salariului in vederea achitarii datoriei (1/3 din salariu). Suma datorata e aproximativ 5000 RON. In lunile care au trecut de atunci s-a lichidat acea datorie, insa poprirea a continuat si luna aceasta.
Stiti cumva ce dobanzi si penalitati se calculeaza in aceasta perioada? Pe hotarare scrie de asa ceva. Daca in nov 2015 era o suma, in prezent e mai mare, nu? Pur si simplu vreu sa stiu cat mai am de achitat
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:31, 16 August 2016
Buna ziua!
Mai mult ca sigur la datoria de la banca s-au adaugat si cheltuielile de executare, care sunt tot in sarcina dumneavoastra. Luati legatura cu executorul pentru clarificari.

Cu stima,
Domnule, pentru credit datorați dobânzi și penalități,până când achitați integral. Faptul că nuv-ați respectat obligațiile de plată nu a dus la stoparea dobânzilor. Din sumele reținute, mai întâi se iau dobânzile și penalitățile și din ce rămâne se achită principal credit.
Am inteles asta. Voiam sa stiu cam ce dobanzi si penalitati se calculeaza. Sau cum se calculeaza. Contractul respectiv nu-l mai am de mult, banuiesc ca scria acolo. Imi inchipui ca e o lege care reglementeaza astfel de lucruri. Sau pur si simplu iau legatura cu executorul, cum spunea d-l Mihai Petru mai sus
Legea este contractul de credit. Acolo este mentționată dobânda și dobânda penalizatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am si eu o nelamurire... pot fi dobanzile si penalitatile ... Lauraedm Lauraedm Buna seara! Am si eu o nelamurire... Pot fi dobanzile si penalitatile mai mari decat creditul initial? Ex am luat 90milioane in anul 2007 si executarea este pt ... (vezi toată discuția)
Executare silita v11 v11 Buna ziua. In octombrie 2014 am fost executata silit pentru suma de 6300 lei (reprezentand contravaloarea primita pe un card de cumparaturi )de catre o banca ... (vezi toată discuția)