La 21 01 2015 am fost oprit in trafic cu 0,79 in etilotest si 1,6 si apoi 1,5 in sange. Am primit dovada fara drept de circulatie si de atunci nu am condus. La 21 06 2016 am fost condamnat definitiv la amenda penala si am primit pedeapsa complementara interzicerea dreptului de a conduce 2 ani. Am inteles ca perioada in care nu am condus nu se pune. Chiar nu se poate face nimic? Pot fi pedepsit de doua ori pentru o fapta?
Asta e subiectivismul dvs, nu ati fost pedepsit de doua ori pentru o fapta si nu se poate face nimic acum pentru ca au trecut cele 10 zile de la primirea minutei caz in care puteati sa formulati apel la sentinta si atunci nu ati fi avut nimic de pierdut, ci doar de castigat.
Ati fi putut sa castigati dreptul sa va redobanditi permisul dupa 6 luni de la achitarea amenzii penale in cazul in care cu un avocat bun in apel v-ar fi scapat de pedeapsa complementara si anume de a nu conduce autovehicule pe un termen de 2 ani, insa ati pierdut acest drept din moment ce cele 10 zile au trecut.
Si din nou subiectiv vorbind la alcoolemia de 1,6 (dublu fata de limita infractionala), eu spun ca e o sentinta buna, am vazut alte spete unde la asemenea alcoolemie, a fost cu suspendare sub supraveghere + interzicerea unor drepturi + munca in folosul comunitatii, ceea ce sunt sigur ca nu v-ar fi convenit absolut deloc.