avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detinerea de proprietati de catre persoanele straine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detinerea de proprietati de catre persoanele straine

Un prieten(din UE)doreste sa investeasca in Romania.El intentioneaza sa cumpere o bucata de pamant pe care sa construiasca o cladire pt birouri sau apartamente.Dar din cate stiu persoanele straine nu pot detine pamant,doar cladiri,apartamente etc.S-a schimbat legea?Daca nu,cum poate sa construiasca cladirea respectiva?VA multumesc anticipat pt ajutor.
Sa-si faca societate comerciala si sa cumpere teren pe societate.
Madalina
S-a schimbat legea. Cetatenii straini, apatrizii si persoanele juridice straine pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor din Romania, in conditiile prevazute de legea speciala (vezi Legea 247/2005 - titlul X).
Mai asteapta putin pana va iesi legea speciala pentru a vedea ce prevede.
Pe site-ul [ link extern ]
gasesti niste stiri care au caracter informativ referitor la aceasta problema.
Daca se grabeste, sa urmeze sfaturile Madalinei.

apdeit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniul societatii comerciale cu raspundere limitata Un cetatean strain care nu are societate comerciala in romania are dreptul sa detina proprietai - terenuri (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - cetatean moldovean mirustefi mirustefi Buna! Cetatenii moldoveni pot dobandi in prezent terenuri in Romania? Are vreo legatura dreptul de sedere cu asta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Teren concensionat ioana_muresan80 ioana_muresan80 Persoana fizica, am concesionat un teren pe 10 ani unei societati, care a construit un imobil pe terenul meu. Ce se intampla cu cladirea pe care a construit-o ... (vezi toată discuția)