Persoana fizica, am concesionat un teren pe 10 ani unei societati, care a construit un imobil pe terenul meu. Ce se intampla cu cladirea pe care a construit-o societatea dupa ce expira contractul de cesiune iar eu nu mai doresc sa prelungesc contractul .
Multumesc
In primul rand nu inteleg cum ati putut concesiona. In al doilea rand, nu stiu daca ati vrut sa va referiti la cesiune(=
transmitere prin contract de catre o persoana sau firma (cedent) unei alte persoane sau firme (cesionar) a unui bun sau a unui drept). - cred ca este vorba de o ineintelegere.
Din moment ce vad ca este o neintelegere, ar trebui sa mai cititi o data contractul si sa actionati in consecinta de cauza.
Va trebui sa ii semnalati constructorului ca nu sunteti de acord sa pastrati constructia (deoarece prin dreptul de accesiune a devenit a dvs.) , iar daca sunteti de acord cu ea sa fiti dispus sa platiti pretul materialului si pretul muncii. De asemenea, constructorul este de rea-credinta.
Acceptarea tacita nu are nici o relevanta daca proprietarul terenului nu vrea sa pastreze bunul, insa e bine sa notifice debitorul.