avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren concensionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren concensionat

Persoana fizica, am concesionat un teren pe 10 ani unei societati, care a construit un imobil pe terenul meu. Ce se intampla cu cladirea pe care a construit-o societatea dupa ce expira contractul de cesiune iar eu nu mai doresc sa prelungesc contractul .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: avonela , utilizator 09:46, 26 Februarie 2007
va multumesc pt raspunsuri
oricum era o chestie pur informativa deoarece este o problema de familie...parca toti au uitat ca este terenul meu, chiar daca firma a costruit cladirea pe acest teren...
oricum era o chestie pur informativa deoarece este o problema de familie...parca toti au uitat ca este terenul meu, chiar daca firma a costruit cladirea pe acest teren...
Suntem una din familiile"demolate"in epoca de aur.Am indraznit dupa revolutie sa solicitam la primaria orasului in care am avut casa si o suprafata de 1500 m.p.pamant aferent,o suprafata de pamant asa cum se hotarase si se acorda in acea perioada"demolatilor".Primaria a impus o regula:cei care vor construi in termen de 1 an cu proiect o casa primesc teren concesionat,cei care nu vor sa construiasca imediat,cu proiect,primesc aceeasi suprafata(300m.p.de familie)ca teren ptr.gradinarit dar cu reinnoirea cererii in fiecare an.Neavand posibilitatea sa construim repede si cu proiect in acea perioada am acceptat teren ptr.gradinarit.Nu avem nici un document referitor la aceasta.Trei ani am cultivat dar ne schimbau mereu locatia ptr ca inainta in zona construirea de locuinte.Apoi am renuntat ptr.ca incepuse sa se fure intens recolta de pe terenul muncit de noi.Acum am hotarat sa luam teren ptr.constructie si ne-au spus la primarie ca trebuie sa participam la o licitatie cand se vor acorda iar terenuri,care vor fi concesionate.Deci chiar daca voi obtine teren nu voi fi proprietar.Ce prevede legea in privinta restituirii terenurilor celor demolati?Daca construiesc ,candva, primaria poate decide demolarea ?Iar sa traiesc eu sau urmasii mei acest supliciu?Cineva mi-a soptit odata ca asta a fost o "smecherie"a primariei cu obligarea de a construi rapid,caci au distribuit dupa interese pamantul alocat despagubirii demolatilor.:)):(;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune neintemeiata , apel respins ca nefonat dar in favoarea reclamantului. cine face recurs? reclamantul sau paratii? vida vida Buna ziua! Ajutati-ma va rog sa inteleg o decizie civila si ce am de facut mai departe. Situatia pe scurt: Tatal meu a devenit proprietarul unui teren pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un garaj cumparat acum 3 ani, cu jumatate din terenul pe care este construit restituit unei persoane particulare arbune arbune Buna ziua, In urma cu 3 ani am cumparat cu contract de vanzare-cumparare un garaj construit legal pe un teren al Consiliului Local Galati. Ulterior am ... (vezi toată discuția)
Santier ..probleme ContSters15589 ContSters15589 Am inceput constructie pe terenul exclusiv al fratelui meu.Autorizatiile numai pe numele lui.Eu sunt cu finantarea si executarea .In timpul executiei el a ... (vezi toată discuția)