Vă rog mult să mă ajutaţi cu o informaţie legată de următoarea problemă. Urmare a încetării contractului individual de muncă mă pot înscrie la şomaj într-o perioadă de 12 luni de la data încetării raporturilor de muncă, în cazul meu data-limită de înscriere fiind 1 noiembrie 2016. În perioada scursă de la încetarea contractului de muncă cu firma unde am fost angajată şi până în prezent am avut (şi am în continuare) un contract de colaborare cu o altă firmă (dar nu este contract individual de muncă). Dat fiind faptul că nu am nicio certitudine legată de perioada în care voi putea obţine venituri de la această firmă, am decis să întrerup raporturile cu firma cu o lună de zile înainte de a expira termenul în care mă mai pot înscrie la şomaj, respectiv din 1 octombrie.
Problema este că la înscrierea la şomaj am nevoi de adeverinţă de la ANAF că nu realizez venituri, iar în sistemul ANAF va fi vizibil faptul că nu mai încasez venituri abia la depunerea Declaratiei 112 pentru luna octombrie, declaraţie care se depune până la 25 noiembrie. Deci, abia la 25 nov. se va vedea în sistemul electronic al ANAF că nu am mai obţinut venituri în octombrie.
În aceste condiţii, vă rog să-mi spuneţi care este modalitatea în care pot obţine, la data de 1 octombrie, o adeverinţă care să ateste că începând din 1 octombrie nu mai am venituri? Se poate prin declaraţie pe propria răspundere la ANAF?
Vă mulţumesc