avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gestionarea fondurilor banesti ale asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gestionarea fondurilor banesti ale asociatiei

Asociatia noastra de proprietari are incheiat un contract de prestari servicii pentru tinerea contabilitatii si gestionarea fondurilor banesti cu o persoana juridica. Un reprezentant din partea persoanei juridice vine sa incaseze banii la data stabilita pentru plata intretinerii. Acesta, la plecare, preda presedintelui asociatiei de proprietari suma totala incasata.
Presedintele asociatiei are acest drept?
Poate gestiona fondurile banesti, daca persoana juridica il imputerniceste pe presedinte sa gestioneze fondurile banesti ale asociatiei si suma este predata prin proces verbal, monetar?

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2016
123monica, utilizator
Cel mai recent răspuns: 123monica , utilizator 07:07, 16 August 2016
Da, are acest drept daca semneaza o conventie generala cu firma de contabilitate si, in plus, la fiecare zi de incasare, la momentul predarii, sa se faca un PV scurt de primire-predare a sumei respective.
Se poate prevedea in acea conventie si inca alte persoane, astfel incat daca presedintele lipseste sa poata prelua altcineva din cadrul comitetului aceasta suma.
Este o solutionare foarte buna a acestei situatii deoarece banii nu se plimba in exteriorul asociatiei. :thumbup:
Multumesc mult!
PV trebuie sa fie in 2 exemplare, unul la asociatie, celalalt la firma.

In acest caz, fiind vorba de foarte multe astfel de PV va sfatuiesc sa faceti doua caiete pentru fiecare parte, intitulate chiar asa "predare-primire numerar".

Pe prima pagina sa scrieti un text micut cu scopul acelui caiet si partile intre care s-a stabilit predarea-primirea banilor, respectiv firma de contabilitate si asociatia de proprietari prin reprezentantii legali si apoi, ulterior, pentru orice modificare, pe aceeasi foaie sa updatati data conventiei si persoana care preda sau primeste.
Pe foile urmatoare sa scrieti un text pe prima pagina care sa descrie scurt ce urmeaza si sa liniati un tabel cu rubricile:
nr. crt, data si ora, suma predata, numele celui care preda si semnatura, numele celui care primeste si semnatura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2016
elga50, moderator
Daca persoana desemnata incaseaza banii si elibereaza chitante, acestea se inregistreaza in registrul de casa in aceeasi zi, in acelasi timp sau la sfarsitul programului in cateva minute. Se face soldul zile si semneaza acel casier asa cum semnaeza si pe fiecare chitanta. Apoi se poate consemna pe un rand-doua predarea-primirea, unde semneaza persoana ce primeste banii odata cu registrul de casa si chitantierele. Se poate astfel rezolva totul pe registrul de casa care ramane in sediul asociatiei in permanenta impreuna cu chitantierele. Asa poate fi ferificat oricand de cenzori... In acelasi RC se consemnaeza eventualele plati numera sau depuneri la banca si iar este totul in regula, inregistrand chitantele primite la eliberarea unor sume sau instrumentul de plata bancar (foaia de varsamant).
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator a.p. eufortune eufortune in ce consta procedura de predare a unui administrator? ce documente se intocmesc? (vezi toată discuția)
Situatie incasari cote intretinere akadea akadea va prezint o situatie pe care o intalnesc si sunt in cautarea unor opinii despre cum ar trebui procedat. in urma demiterii administratorului asociatiei, se ... (vezi toată discuția)
Preluare/predare casierie lukian lukian Buna ziua! Mama mea a intrat intr-o incurcatura cu o asociatie de locatari din Mun. Curtea de Arges ! Administratora ( prietena de familie ) a predat mamei ... (vezi toată discuția)