avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Închidere cont bancar, poprire salariu.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Închidere cont bancar, poprire salariu.

Bună ziua, vă rog să îmi răspundeți la următoarea întrebare: pot închide contul bancar unde îmi este virat salariul dacă am poprire și să ridic drepturile bănești de la angajator?Menționez că sunt angajat M.A.I, angajatorul virează suma către executor, dar lună de lună eu trebuie să sun la bancă să îmi pot ridica salariul.Dacă nu ajung la bancomat în jumătate de oră contul se blochează, în plus nu de puține ori suma oprită a depășit cu mult 1/2 din venit, diferența rămânând blocată pînă s-au lămurit lucrurile.Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:12, 22 August 2016
Contul poate fi închis. Dar banca se va opune. Trebuie să fiți insistent.
Daca angajatorul vireaza direct executorului atunci solicitati sa va fie platita diferenta de salariu in casierie.
Notificati executorul ca retinerea se face la sursa drept pentru care este obligat sa desfiinteze executarea acelui cont deoarece este un cont de salariu . In cazul in care executorul nu se conformeaza , ceea ce nu prea cred , puteti face plangere penala pentru faptul ca retine mai mult de 1/2 din venit ( maximul prevazut de lege ) !
FALS
Contul bancar este un buzunar. Faptul că acolo intră și salariul, nu face poprirea contului nelegală. Poprirea venitului, da, este nelegală, dacă procentul urmăribil este reținut la angajator.Dar nu și blocarea contului bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Poprire peste limita legala leus leus va rog un sfat in urmatoarea speta: - exista o poprire pe contul bancar si adresa catre serviciu.Intretimp la banca a mai sosit o o poprire pentru o amenda ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea unor banci ? chioana chioana Buna ziua . As vrea sa intreb daca este cineva care are anumite probleme cu banca . Va spun acestea deoarece eu sunt intr-o situatie de abuz din partea unei ... (vezi toată discuția)