avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamurire ,,prestare serviciu''
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamurire ,,prestare serviciu''

Daca in calitate de persoana fizica, (neautorizata), de om, reprezint pe cineva de afara, pentru a-si vinde bunurile mobile din tara, (bumurile, fiind cuprinse in capitalul social al firmei, eu reprezentind persoana care este actionar), pentru a putea primi un comision legal, ce pasi trebuie sa urmez, astfel incit sa fiu credibil in fata cumparatorului, sa am garantia ca-mi primesc banii, ca nu ma ,,sare'' si sa nu am probleme nici cu statul.
Cel mai recent răspuns: vioricaiulia , utilizator 00:02, 20 August 2016
Dvs. va aflati in prezenta une operatiuni juridice denumita contract de mandat cu titlu oneros.

Atentie insa, remuneratia trebuie determinata expres prin contract, caci altfel, in situatia in care contractul este incheiat intre doua persoane fizice fara a fi precizata remuneratia mandatarului, va opera o prezumtie de titlu gratuit asupra prestatiilor.

Mai pe romaneste, faceti o hartie intre dvs. si mandant, in care precizati obiectul si intinderea mandatului (adica ce aveti de facut cu exactitate) si precizati si suma pe care o veti primi si mai ales la ce termen, toate acestea fie in prezenta unor martori, fie a unui avocat, fie la notar.

Insa, dat fiind ca obiectul mandatului se refera la bunuri ale unei persoane juridice, mandatul va trebui sa fie special, expres si autentic, deci veti merge, mai mult ca sigur, la notar.
Multumesc. In principiu este destul de clar, am inteles forma ; urmeaza sa fiu atent la continut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am dezbatut succesiunea la un notar din localitatea unde si-a avut domiciliul mama,care a decedat. Eu ma afle departe de localitatea ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat in locul unui contract individual de munca Nina1 Nina1 Buna ziua, Ce implica un contract de mandat pentru un salariat? Ce drepturi are salariatul? Cu stima (vezi toată discuția)
Poate refuza persoana împuternicită să facă ce scrie în procură? Filia Filia Bună ziua am o întrebare. Eu i-am dat fratelui meu procura pt. succesiune și pt. vânzare casă, după moartea mamei. Eu locuiesc in Germania, el în ... (vezi toată discuția)