Daca in calitate de persoana fizica, (neautorizata), de om, reprezint pe cineva de afara, pentru a-si vinde bunurile mobile din tara, (bumurile, fiind cuprinse in capitalul social al firmei, eu reprezentind persoana care este actionar), pentru a putea primi un comision legal, ce pasi trebuie sa urmez, astfel incit sa fiu credibil in fata cumparatorului, sa am garantia ca-mi primesc banii, ca nu ma ,,sare'' si sa nu am probleme nici cu statul.
Dvs. va aflati in prezenta une operatiuni juridice denumita contract de mandat cu titlu oneros.
Atentie insa, remuneratia trebuie determinata expres prin contract, caci altfel, in situatia in care contractul este incheiat intre doua persoane fizice fara a fi precizata remuneratia mandatarului, va opera o prezumtie de titlu gratuit asupra prestatiilor.
Mai pe romaneste, faceti o hartie intre dvs. si mandant, in care precizati obiectul si intinderea mandatului (adica ce aveti de facut cu exactitate) si precizati si suma pe care o veti primi si mai ales la ce termen, toate acestea fie in prezenta unor martori, fie a unui avocat, fie la notar.
Insa, dat fiind ca obiectul mandatului se refera la bunuri ale unei persoane juridice, mandatul va trebui sa fie special, expres si autentic, deci veti merge, mai mult ca sigur, la notar.