avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua ,
Am dezbatut succesiunea la un notar din localitatea unde si-a avut domiciliul mama,care a decedat.
Eu ma afle departe de localitatea respectiva.(in alta parte a tarii) .
Cu actele pe care le am , adica,certificatul de mostenitor , pot face iesirea din indiviziune , fara ca sora ( cealalta mostenitoare) sa fie de fata ? Doresc sa fac aceasta iesire din indiviziune , aici , in localitatea mea. Sora a spus ca nu mai vine pana aici , ca-i prea departe .
Multe multumiri !! Cu respect , Vlad
Cum vreti dvs sa faceti aceasta iesire din indiviziune? De una singura? Daca si cealalta mostenitoare doreste acest lucru, si va intelegeti, trebuie sa mergeti la notar ambele parti. Daca nu este de acord, trebuie sa o chemati in instanta.

Eu ma afle departe de localitatea respectiva.(in alta parte a tarii) .
Cu actele pe care le am , adica,certificatul de mostenitor , pot face iesirea din indiviziune , fara ca sora ( cealalta mostenitoare) sa fie de fata ? Doresc sa fac aceasta iesire din indiviziune , aici , in localitatea mea. Sora a spus ca nu mai vine pana aici , ca-i prea departe .

Sora dumneavoastra poate mandata o terta persoana, care sa o reprezinta in procedura impartelii (imparteala transata pe cale notariala , ori pe cale judiciara).

CAPITOLUL IX
Contractul de mandat

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii comune
Art. 2009

Noţiune

Mandatul este contractul prin care o parte, numită mandatar, se obligă să încheie unul sau mai multe acte juridice pe seama celeilalte părţi, numită mandant.

Dispoziţii comune
Art. 2010
Mandatul cu titlu gratuit sau cu titlu oneros
(1) Mandatul este cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.

Mandatul dintre două persoane fizice se prezumă a fi cu titlu gratuit. Cu toate acestea, mandatul dat pentru acte de exercitare a unei activităţi profesionale se prezumă a fi cu titlu oneros.

(2) Dacă mandatul este cu titlu oneros, iar remuneraţia mandatarului nu este determinată prin contract, aceasta se va stabili potrivit legii, uzanţelor ori, în lipsă, după valoarea serviciilor prestate.

(3) Dreptul la acţiunea pentru stabilirea cuantumului remuneraţiei se prescrie odată cu dreptul la acţiunea pentru plata acesteia.

Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Sau mandatati dv. pe cineva. Totusi, ca sa nu existe discutii ulterior despre modul in care s-a iesit din indiviziune, ar trebui ca acel contract de mandat sa contina in mod expres cum se face partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal un contract de mandat fara remuneratie pentru administratorul unei societati pe actiuni? anna_cta anna_cta Este legal un contract de mandat cu titlu gratuit pentru administratorul unei societati pe actiuni? Adica administratorul sa isi desfasoare mandatul fara a fi ... (vezi toată discuția)
Mandatar -de profesie cporumbel cporumbel Ce parere aveti despre urmatoarea situatie: avocat ,radiat din tabloul avocatilor, isi gaseste alta meserie, de mandatar, cu tot ce-i trebuie, adica: hartie ... (vezi toată discuția)
Caz complicat :( Anomiskaracuda Anomiskaracuda Am mai scris de vreo 3-4 ori. Este vorba de un teren de 260 m .p. ce trebuie impartit pe jumatate + casa. O jumatate eu si sora mea iar cealalta jumatate ... (vezi toată discuția)