avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal un contract de mandat fara remuneratie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal un contract de mandat fara remuneratie pentru administratorul unei societati pe actiuni?

Este legal un contract de mandat cu titlu gratuit pentru administratorul unei societati pe actiuni? Adica administratorul sa isi desfasoare mandatul fara a fi remunerat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 11 Octombrie 2023
art. 2.010 C.civ. - Mandatul cu titlu gratuit sau cu titlu oneros
(1) Mandatul este cu titlu gratuit sau cu titlu oneros. Mandatul dintre două persoane fizice se prezumă a fi cu titlu gratuit. Cu toate acestea, mandatul dat pentru acte de exercitare a unei activități profesionale se prezumă a fi cu titlu oneros.

(2) Dacă mandatul este cu titlu oneros, iar remunerația mandatarului nu este determinată prin contract, aceasta se va stabili potrivit legii, uzanțelor ori, în lipsă, după valoarea serviciilor prestate.
Multumesc pentru raspuns. Din interpretarea legii inseamna ca poate fi si cu titlu gratuit pentru administratorul unui Societati pe actiuni?
Si eu asa inteleg .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se plateste indemnizatie de administrator roxanaserban roxanaserban Buna ziua As dori si eu sa stiu cand este obligatoriu sa platesti indemnizatia de administrator sau daca calitatea de administrator intr-un SRL trebuie ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am dezbatut succesiunea la un notar din localitatea unde si-a avut domiciliul mama,care a decedat. Eu ma afle departe de localitatea ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca si tipuri de acordare a salariului Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate incheia un contract individual de munca cu o firma dar in cazul salariului acesta sa se acorde in functie de veniturile firmei ... (vezi toată discuția)