avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... mandatar -de profesie
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

mandatar -de profesie

Ce parere aveti despre urmatoarea situatie:
avocat ,radiat din tabloul avocatilor, isi gaseste alta meserie, de mandatar, cu tot ce-i trebuie, adica: hartie cu antet cu datele de identificare si balanta justitiei, stampila rotunda de mandatar, procura de mandatar fara a cere plata, zeci de procese in care apare mandatar chiar pe portalul min. justitiei, cereri in instanta de amanare a judecatii ca este ocupat la o alta judecatorie , in alt oras, aproape toate procesele sunt pierdute, etc. Nu va spun toate acestea ca sa va dau vreo idee ci doar sa va intreb daca vi se pare normal si cum poate fi stopata o astfel de "meserie"?
Cel mai recent răspuns: cporumbel , utilizator 21:22, 19 Aprilie 2012
Cele relatate de dvs. constituie infractiunea de exercitare fără drept a profesiei de avocat, prevazuta şi pedepsita de dispozitiile art. 281 din C.pen. raportate la dispozitiile art. 26 din Legea nr. 51/1995
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
ContSters103772, utilizator
Ce ma mira din ceea ce sustineti dvs., este "stampila de mandatar". Procura data in forma autentica notariala, firesc are incheierea de autentificare cat si stampila notarului.......dar stampila de mandatar????

Conform Codului Civil: Mandatul este contractul prin care o parte, numita mandatar, se obliga sa incheie unul sau mai multe acte juridice pe seama celeilalte parti, numita mandant. Mandatul poate fi cu titlu gratuit (persoana mentionata de dvs. are acest tip de mandat) sau cu titlu oneros.


Da, si pe mine m-a mirat stampila rotunda, de aceea v-am si spus. Cererile adresate instantei sunt semnate de mandatar si apoi aplica stampila rotunda( cu numele lui, orasul, si la mijloc scrie MANDATAR).
Toate acestea oare nu sunt vazute de judecatori ?
Daca este infractiune, singura cale este plangerea? Baroul avocatilor ar putea face investigatii,de ex?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am dezbatut succesiunea la un notar din localitatea unde si-a avut domiciliul mama,care a decedat. Eu ma afle departe de localitatea ... (vezi toată discuția)
Poate refuza persoana împuternicită să facă ce scrie în procură? Filia Filia Bună ziua am o întrebare. Eu i-am dat fratelui meu procura pt. succesiune și pt. vânzare casă, după moartea mamei. Eu locuiesc in Germania, el în ... (vezi toată discuția)
Reprezentant intr-un proces civil omulnou omulnou Buna ziua,va rog frumos sa-mi dati un raspuns la intrebarea:Pot fi platit legal pentru ca reprezint o persoana fizica intr-un proces civil?Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)