avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum si cand se face trecerea de la pensia anticipata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum si cand se face trecerea de la pensia anticipata la pensia pentru limita de varsta?

Sunt pensionara anticipat si as dori daca la trecerea la pensia de drept trebuie sa fac cerere ,,,,si daca da ,,,as dori sa stiu si ce acte imi trebuie,,,,,

Multumesc ,,
Cel mai recent răspuns: rad_mara , utilizator 19:17, 8 Mai 2017
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 64
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate.

(2) Transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin.(1), se face din oficiu.

2. Fata de cele de mai sus nu trebuie sa faceti nici o cerere si nici sa depuneti anumite acte la Casa de Pensii.
multumesc foarte mult,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie la limita de varsta Martonze Martonze Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, daca pe talonul de pensie al unui pensionar cu pensie anticipata figureaza la puncte acumulate sa zicem 1 punct, in acest 1 ... (vezi toată discuția)
Pensionare Lylah Lylah cum se face trecerea in acte de la pensia anticipata la pensia pt limita de varsta? cat durează? :frantic: (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta gluten gluten Pensia anticipata va deveni pensie pentru limita de varsta, din oficiu ?Sau trebuie sa depun o cerere?Multumesc! (vezi toată discuția)