avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE TEREN CU CONDITII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE TEREN CU CONDITII

Buna ziua. VREAU SA CUMPAR UN TEREN , INSA PROPRIETARUL ACTUAL AL TERENULUI VREA SA-L VANDA NUMAI CU CONDITIA DE A NU CONSTRUI NICIODATA NIMIC PE ACEST TEREN.mentinez ca terenul respectiv este in apropierea casei actualului proprietar si-l folosesc pentru accesul la locuinta mea, LIPITA DE LOCUINTA LUI. PENTRU A AJUNGE LA ACEST TEREN EU TREC PE PROPRIETATEA CELUI CARE VREA SA VANDA ACEST TEREN.( VOM AVEA INTRARE COMUNA, PE ACELEASI PORTI). INTREBAREA MEA ESTE DACA PE TERENUL PE CARE VREA SA MI-L VANDA (CU CONDITIA DE A NU CONSTRUI NIMIC, ASA CUM VREA EL) POT CONSTRUI UN GARAJ?CUM TREBUIE SA FAC ACEL ACT PENTRU A PUTEA CONSTRUI ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:26, 21 August 2009
Ma tem ca are sa se pacaleasca distinsul dvs. vecin.
Nu de alta .. dar vanzarea presupune -printre altele- si transferul dreptului de a dispune in mod liber de bunul pe care il cumparati.
In atare conditii o vanzare este posibila dar nu poate conditiona dreptul cumparatorului ... viitor proprietar.
In locuil lui ... as crea o servitute de trecere conventionala pe teren .. si as ramane si proprietar.
Desigur, cei de aici .. de pe forum nu ii vom spune ... So .. cumparati.
Precizez si eu , ca o asemenea conditie incalca libera posibilitate de a dispune de bun , deci , inserata in contract , ar conduce la sanctiunea nulitatii absolute.
Ar putea exista o conditie suspensiva , spre exemplu , a nu construi o perioada de timp determinata, a nu instraina bunul , tot pe o perioada determinata , insa nu una nelimitata , ca durata.
V-a lamurit si colegul apaidiu mai sus :)
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Vecinul nu are dreptul sa va puna astfel de conditii, insa daca dumneavoastra semanti un astfel de contrat...se poate prevala de acest lucru. Pentru ca contractul este legea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemptiune assportiva assportiva Am un teren luat in arenda cu drept de preemtiune de ordinul 1 (dreptul de preempţiune al arendaşului la cumpărare), iar proprietarul terenului doreste sa ... (vezi toată discuția)
Se poate construi casa pe un teren aflat in propr altcuiva ? sorel_789 sorel_789 Buna ziua, Doresc sa cumpar un teren, care nu poate fi vandut decat cu constructie intabulata pe el. ( asa e restrictie in contractul de vanzare-cumparare). ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un teren deja concesionat? claudiaraduica claudiaraduica VREAU SA CUMPAR UN TEREN CARE ESTE CONCESIONAT DE O FIRMA FIRMA RESPECTIVA VREA SA-MI VANDA FIRMA CU TOT CU CONCESIUNE SUNT DE ACORD INSA SE POATE ASA CEVA ... (vezi toată discuția)