avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativă de omor cu spitalizarea victimei de 10 zile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativă de omor cu spitalizarea victimei de 10 zile

Bună. Fratele meu a avut o altercație cu un prieten, fiind provocat de acesta a folosit un briceag și i-a aplicat niște lovituri în zona stomacului cauzatoare de moarte. Este reținut timp de 30 de zile, arest preventiv, în urmă căruia urmează să i se decidă pedeapsa. A făcut recurs la curtea de apel București, dar încă nu a aflat rezultatul. Victima a dat o declarație la spital precum că l-a provocat pe fratele meu, însă acum dorește să-și schimbe declarația. La spital a stat doar 10 zile, dar doctorul a spus că i-a fost pusă în pericol viața. Au fost martori care susțin că fratele meu a fost provocat să facă asta. Ce sentință i se poate da, având în vedere că nu a avut antecedente penale? Se poate să i se dea suspendare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:10, 17 August 2016
Provocarea nu înlătura răspunderea penala.
E greu de spus ce pedeapsa va primi.
Depinde și cum va pleda la proces.
E bine sa meargă pe recunoașterea vinovăției.
A recunoscut vina și din câte am înțeles din partea avocatului i se dă cu o treime mai puțin la condamnare. E posibil să primească suspendare sau arest la domiciliu?
Arestul la domicilu este o masura preventiva care se poate dispune doar in timpul urmaririi penale si judecatii.
A, am înțeles. Deci arestul la domiciliu este exclus.
Eu zic ca și o pedeapsa cu suspendare nu se va putea...
Am vazut cazuri cu fiul și tatăl și invers și s-a dat cu executare...

Alte discuții în legătură

Control judiciar sau arest la domiciliu Boșnete Boșnete Buna ziua , prietenul meu a fost recent arestat preventiv pentru o tentativa de omor. Victimele sustin ca el a luat un cutit si i-a amenintat ca ii omoara. ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa risca si la ce se incadreaza fapta k1dand k1dand BUNA ZIUA ! Am fost de curand martorul unui incident intr-un bar in care eram 6 persoane una din persoane a batjocorit si facut misto circa 1 ora de un om ... (vezi toată discuția)
Omor sau autoaparare? robiy robiy Buna ziua.Am o problema cu fratele meu care intr`o seara s-a dus intr`un bar si un barbat a sarit la el cu cutitul.In urma altercatiei,fratele meu nu a fost ... (vezi toată discuția)