Bună. Fratele meu a avut o altercație cu un prieten, fiind provocat de acesta a folosit un briceag și i-a aplicat niște lovituri în zona stomacului cauzatoare de moarte. Este reținut timp de 30 de zile, arest preventiv, în urmă căruia urmează să i se decidă pedeapsa. A făcut recurs la curtea de apel București, dar încă nu a aflat rezultatul. Victima a dat o declarație la spital precum că l-a provocat pe fratele meu, însă acum dorește să-și schimbe declarația. La spital a stat doar 10 zile, dar doctorul a spus că i-a fost pusă în pericol viața. Au fost martori care susțin că fratele meu a fost provocat să facă asta. Ce sentință i se poate da, având în vedere că nu a avut antecedente penale? Se poate să i se dea suspendare?
Provocarea nu înlătura răspunderea penala.
E greu de spus ce pedeapsa va primi.
Depinde și cum va pleda la proces.
E bine sa meargă pe recunoașterea vinovăției.
A recunoscut vina și din câte am înțeles din partea avocatului i se dă cu o treime mai puțin la condamnare. E posibil să primească suspendare sau arest la domiciliu?
Omor sau autoaparare?
robiy
Buna ziua.Am o problema cu fratele meu care intr`o seara s-a dus intr`un bar si un barbat a sarit la el cu cutitul.In urma altercatiei,fratele meu nu a fost ... (vezi toată discuția)