Buna ziua , prietenul meu a fost recent arestat preventiv pentru o tentativa de omor. Victimele sustin ca el a luat un cutit si i-a amenintat ca ii omoara. Unul dintre ei de frica a sarit pe geam de la etajul 2. El este recidivist pe alta fapta , tentativa de furt (a stat in puscarie 2 ani) si are un dosar deschis pentru trafic si consum de etnobotanice. Credeti ca ar putea primi control judiciar sau arest la domiciliu? Nu exista martori, "fapta" s a produs la bautura intr un apartament. Desi victimele cer bani pentru a retrage plangerea , nu avem dovada, pentru ca o fac telefonic (iar inregistrarile fara acceptul MAI sunt ilegale) . Ce am putea face ? Multumesc
In conditiile date nu cred ca are sanse la arest la domiciliu daca este incadrat juridic pe tentativa de omor.
Nici sa isi retraga plangerile nu se poate pe tentativa de omor.
Apelati la avocat ca sa vada exact ce este la dosar si sa va informeze.
Foarte probabil se va aplica o pedeapsa cu executare dar avocatul il poate ajuta sa obtina o pedeapsa mai redusa daca va pleda foarte bine in fata instantei.
Exista dar nu cred ca are sanse.
Doar sa se depaseasca cele 6 luni de urmarire penala fara sa fie trimis in judecata l-ar ajuta sa fie pus liber pe tentativa de omor.
Daca persoana este arestata preventiv devine excesiv de greu...
Doar sa nu fi fost arestat preventiv i-ar fi dat sansa sa se judece in stare de libertate.Exista si astfel de cazuri dar sunt foarte rare.
Daca este incadrat la tentativa de omor, nu se pot retrage plangerile.
Discutiile le puteti inregistra si ar fi utile daca rezulta din ele ca au mintit in ceea ce priveste situatia de fapt si ca vor bani in schimbul schimbarii declaratiilor.