avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor

Buna ziua,daca am la activ executare de 29 de zile arest preventiv pentru ultra conta bunelor moravuri si cercetare la tentativa de omor desi pentru asta partea vatamata si-a intors declaratia, cu ce poate sa ma ajute nou cod penal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:14, 14 Februarie 2014
raspunde-ti si mie va rog frumos!!!
Din punctul meu de vedere nu prea vă ajută cu nimic noul Cod penal.Iar asta pentru că, indiferent că victima și-a retras acuzația, acțiunea penală continuă, infracțiunile de omor nefiind susceptibile de retragere a plângerii sau de împăcare a părților. Este posibilă o înțelegere privind prejudiciul material, moral, însă, sub aspect penal, organele judiciare decid.Poate doar dacă s-ar schimba încadrarea juridică a faptei.
Era bine daca nu va aresta si se respingea propunerea de arestare insa fara avocat ales este fara sanse inculpatul...

Se poate incerca o aparare pe arest la domiciliu dar trebuie facuta foarte inteligent intrucat in caz contrar nu aveti sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control judiciar sau arest la domiciliu Boșnete Boșnete Buna ziua , prietenul meu a fost recent arestat preventiv pentru o tentativa de omor. Victimele sustin ca el a luat un cutit si i-a amenintat ca ii omoara. ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor Mihai199 Mihai199 Buna ziua Fratele meu in varsta de 27 ani cu 3 copii minori fara antencedente penale este in arest preventiv de pe data de 11-04-2020 pentru ca a lovit pe ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere adina.adina adina.adina Hristos a inviat!O Intrebare:in cazul unei infractiuni de talharie,partea vatamata isi retrage plangerea, ce se intampla cu invinuiti?Pot scapa cu suspendare? (vezi toată discuția)