avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor

Buna ziua
Fratele meu in varsta de 27 ani cu 3 copii minori fara antencedente penale este in arest preventiv de pe data de
11-04-2020 pentru ca a lovit pe cineva cu un briceag de 6 cm lama. De 4 ori in zona abdominala ,nu ia fost pusă viața in pericol si a necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale ,victima fratelui meu este in arest si el pentru tentativa de omor calificat
La parchet i sa acceptat scuza provocări.
Și mergem pe judecata simplificată
,are termen undeva pe 5/8 -05-2020 pentru prelungirea masuri de arest preventiv . Avocatul a zis ca o sa cerem arest la domiciliu ,o sa accepta judecători arest la domiciliu ?
Care e încadrarea care o riscă?
Luând în calcul scuza provocări si recunoasterea faptei ???

Menționăm că rudele inculpatului si rudele victimei au facut o împăcare notariala in care ne impacam pe cale civilă

Tot odata am 10 declarați de la prieteni fratelui meu in care spun că nu reprezintă un pericol social ,si am si de la preot o caracterizare

Cel mai recent răspuns: GabrielFlorian11 , utilizator 21:12, 5 Mai 2020

Mihai199 a scris:

Buna ziua
Fratele meu in varsta de 27 ani cu 3 copii minori fara antencedente penale este in arest preventiv de pe data de
11-04-2020 pentru ca a lovit pe cineva cu un briceag de 6 cm lama. De 4 ori in zona abdominala ,nu ia fost pusă viața in pericol si a necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale ,victima fratelui meu este in arest si el pentru tentativa de omor calificat
La parchet i sa acceptat scuza provocări.
Și mergem pe judecata simplificată
,are termen undeva pe 5/8 -05-2020 pentru prelungirea masuri de arest preventiv . Avocatul a zis ca o sa cerem arest la domiciliu ,o sa accepta judecători arest la domiciliu ?
Care e încadrarea care o riscă?
Luând în calcul scuza provocări si recunoasterea faptei ???

Menționăm că rudele inculpatului si rudele victimei au facut o împăcare notariala in care ne impacam pe cale civilă

Tot odata am 10 declarați de la prieteni fratelui meu in care spun că nu reprezintă un pericol social ,si am si de la preot o caracterizare

Încercați să vă impacati ca respectivul sa retragă plângerea. Nu stim daca vi se va accepta sau nu arestul la domiciliu ca nu noi decidem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua pe data fratele meu a fost cercetat pentru tentativa ... Mihaita119 Mihaita119 Bună ziua pe data Fratele meu a fost cercetat pentru tentativa de omor A mers pe recunoastere A avut scuza provocari Și la tribunal A luat 2 ani și ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor crf crf fratele meu a fost acuzat de tentativa de omor,distrugere de bunuri prin incendiere si violare de domiciliu. dupa mai multe expertize sa ajuns la concluzia ca ... (vezi toată discuția)
Se poate numi tentativa daca și inculpatul are 35 de zile de îngrijiri medicale? Andreicatalinionut Andreicatalinionut Soțul pe fondul injuriilor aduse de un vecin zi de zi într-o zi după ce acesta a aruncat cu pietre spre gradina noastră soțul a ajuns la limita și a dat ... (vezi toată discuția)