avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Intelegere amiabila pentru infractiunea de loviri si ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Intelegere amiabila pentru infractiunea de loviri si alte violente

sotul meu a fost condamnat la un an de inchisoare!din asta un an fost o coada de 6 luni!Coada a avut-o pentru lovire si alte violente si l-au prins intre timp baut la volan si fara permis si i-au dat 6 luni...condamnarea finala a fost de un an.El a facut un apel la bucuresti pentru ca s-a impacat cu partile vatamate.Daca sunt si ei prezenti la apel si sustin ca s-au impacat credeti ca sunt sanse sa-l elibereze?El pana acum a executat 5 luni din pedeapsa.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Anitaaaa , utilizator 01:32, 11 Ianuarie 2016
Pentru infractiunile legate de consumul de alcool si conducerea autoturismului fara permis, nu poate intra in discutie o intelegere amiabila. In privinta apelului pentru impacarea partilor privind infractiunea de loviri sau alte violente, este indicata procedura medierii.
Diferenta intre impacarea partilor si acordul de mediere este ca prima trebuie sa aiba loc pana la citirea actului de acuzare (primul termen de judecata) pe cand acordul de mediere care contine intelegerea partilor privind acoperirea prejudiciului produs, poate fi depus inclusiv in recurs.
Pentru infractiunea de loviri sau alte violente este incidenta retragerea plangerii, care poate interveni până la pronunţarea unei hotărâri definitive, deci si in apel.
De menționat ca retragerea plângerii prealabile și împăcarea nu sunt niciodată incidente în cazul acelorași infracțiuni.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
El cand a primit mandatul de arestare nu eram in tara eram in UK.Noi nu am stiu despre mandat doar in momentul cand a fost dat prin intepol.A stat arestat acolo in UK 3 zile apoi a fost eliberat prin cautiune:1000 de lire si prin semnatura.Semna de 3 ori pe saptamana(luni,miercuri si vineri intre orele 7-8 seara)A semnat timp de 10 luni si apoi a fost extradat la cererea lui deoarece cei din Romania nu mai veneau dupa ei si el a stat in stres aceste 10 luni credeti ca sunt sanse sa i se puna si astea?
Doar perioada în care o persoană a fost supusă unei măsuri preventive privative de libertate se poate scade din durata pedepsei închisorii pronunţate, inteleg ca 10 luni a fost in control judiciar, nu are cum sa i se scada din pedeapsa.
Controlul judiciar nu e inainte sa ti se dea o pedeapsa?

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala aladin1986 aladin1986 buna. am o intrebare.! cine e dispus/a sa ma ajute cu un raspuns?am lovit un tanar impreuna cu un prieten. dupa cateva lovituri l am lasat jos .costient..acel ... (vezi toată discuția)
Control judiciar sau arest la domiciliu Boșnete Boșnete Buna ziua , prietenul meu a fost recent arestat preventiv pentru o tentativa de omor. Victimele sustin ca el a luat un cutit si i-a amenintat ca ii omoara. ... (vezi toată discuția)
Lovire dana_duman dana_duman buna ziua doresc sa va intreb urmatoarele lucruru: sotul meu a fost condamnat si in urma eliberari a mai ramas cu un rest de pedeapsa de 8 luni,dupa o ... (vezi toată discuția)