avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

buna ziua
doresc sa va intreb urmatoarele lucruru:
sotul meu a fost condamnat si in urma eliberari a mai ramas cu un rest de pedeapsa de 8 luni,dupa o perioada de 5 luni a fost implicat intr-un scandal .
persoana care a fost lovita de sotul meu a fost la medicina legala de unde are un certificat medico legal din care rezulta exact 5 zile de spitalizare si 16 zile de ingrijiri medicale.
prin urmare ia fost intocmit dosar penal sotului meu si as dori sa imi spuneti ce se poate intampla sau daca se poate rezolva cumva sa nu mai faca puscarie.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:18, 2 Septembrie 2010
Fiind vorba de o lovire, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a pers vatamate. Impacarea partilor sau retragerea acestei plangeri, facuta chiar in cursul judecatii duce la incetarea u.p./procesului penal.
Luati legatura cu persoana vatamata si incercati o impacare a partilor.
IMai mult ca sigur vi se va cere o suma de bani, astfel incat ar fi ideal ca sa nu stie ca sotul d-voastra mai are un rest de pedeapsa de executat, pt ca banii ceruti sunt proportionali cu interesul inculpatului de a se dispune incetarea procesului penal.
In cel mai nefericit caz i se poate revoca beneficiul liberarii conditionate.Intr-un caz mai fericit, ar putea fi gasit nevinovat, neexistand suficiente probe sau , victima agresiunii sa isi retraga plangerea , sa se imapce. c u sotul dvs. Sa inecrce sa se inteleaga cu privire la cheltuielile de spitalizare si nu numai.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
ContSters47264, utilizator
buna ziua
dar referitor la intrebarea mea daca se impaca in timpul procesului,nu mai face deloc puscarie???????????
sau orcum avand cele 8 luni rest de pedeapsa,o sa le execute???????
va multumesc mult
Ba da, pana la trecerea celor 8 luni care constituie un rest de pedeapsa pe care condamantul o mai are de ispasit, insa, in stare libertate, el se considera a se afla inca in executarea pedepsei. Abia la finele acestor lun i pedeapsa poate fi considerata ca executata, in conditiile in care liberarea conditionata nu i-a fost revocata.
Dec i cea mai buna cale ar fi impacarea partilor, astfel incat sotul dvs. sa nu fie din nou incarcerat si in plus, sa i se mai adauge luni sau ani de detentie.
din suflet va multumesc dar as dori sa va mai intreb daca doriti sa imi raspundeti.
dar si in cel mai nefericit caz banuiesc ca ar trebui sa se judece procesul si dupa mai multe procese probabil ca o sa ii vina mandatul?
banuiesc ca nu poate sa ii vina mandat de arestare inainte chiar daca are acele 8 luni?
si nu am inteles cum este cu acele 8 luni rest de pedeapsa.
daca a comis fapta de lovire dupa 8 luni de la eliberate din penitenciar nu se mai pune restu acela de 8 luni???????? sa nu va suparati dar as dori sa va pun 1000 de intrebari.multumesc mult:love1:

Alte discuții în legătură

Buna seara as dori si eu un raspuns petru reabilitare petrica1989 petrica1989 as dori si u sa stiu dupa cat timp pot sami fac si eu reabilitarea in anul 2008 am fost condamnat de judecatoria sector 2 la pedeapsa de 5 ani cu inchisoare ... (vezi toată discuția)
Pedepsele accesorii în situaþia liberãrii condiþionate Stelian Gaus Stelian Gaus O persoană a fost condamnată la închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi prevăzute de art. 64 lit. a)-c) Cod penal, dar a fost eliberată ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare??? dd84 dd84 Buna ziua, As dori sa va adresez urmatoarele intrebari. O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost ... (vezi toată discuția)