avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

buna ziua
doresc sa va intreb urmatoarele lucruru:
sotul meu a fost condamnat si in urma eliberari a mai ramas cu un rest de pedeapsa de 8 luni,dupa o perioada de 5 luni a fost implicat intr-un scandal .
persoana care a fost lovita de sotul meu a fost la medicina legala de unde are un certificat medico legal din care rezulta exact 5 zile de spitalizare si 16 zile de ingrijiri medicale.
prin urmare ia fost intocmit dosar penal sotului meu si as dori sa imi spuneti ce se poate intampla sau daca se poate rezolva cumva sa nu mai faca puscarie.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:18, 2 Septembrie 2010
buna si va multumesc de raspuns
dar daca nu supar as dori sa va intreb daca este pus sub urmarire penala si urmeaza sa fie audiat de procuror mai are rost sa se impace in cazul in care acel domn este deacord sa se impace?
sau avand acel rest de pedeapsa de 8 luni nu mai este nici o scapare?????/
va rog sa imi raspundeti
va multumesc mult
Legea zice ca ,daca de la liberare si pana la implinirea duratei pedepsei, condamnatul comite o noua infractiune, intentionata sau din culpa, liberarea, fie se va mentine, fie se va revoca. Este deci facultativa sau obligatorie.
deci , in conditiile in care liberarea este una conditionata, iar condamnatul , inainte ca pedeapsa fie considerata executata-(prin executarea, afara, acelor 8 luni, in cazul sotului dvs.) , comite o alta infractiune pentru care primeste o hotarare definitiva de condamnare , el este trimis din la inchisoare, urmand ca pedeapsa de 8 luni sa se contopeasca cu pedeapsa pentru noua infractiune si chiar sa i se mai aplice un spor de pedeapsa.
Daca totusi n u se ajunge la condamnare fiindca partile se impaca intre timp, fapta de lovire ramane fara consecinte juridice iar sotul dvs. ar trebui sa stea linistit de acum incolo. Are rost sa se impace si daca se incepe urmarirea penala fiindca impacarea poate avea loc oricand in cursul procesului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara as dori si eu un raspuns petru reabilitare petrica1989 petrica1989 as dori si u sa stiu dupa cat timp pot sami fac si eu reabilitarea in anul 2008 am fost condamnat de judecatoria sector 2 la pedeapsa de 5 ani cu inchisoare ... (vezi toată discuția)
Pedepsele accesorii în situaþia liberãrii condiþionate Stelian Gaus Stelian Gaus O persoană a fost condamnată la închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi prevăzute de art. 64 lit. a)-c) Cod penal, dar a fost eliberată ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare??? dd84 dd84 Buna ziua, As dori sa va adresez urmatoarele intrebari. O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost ... (vezi toată discuția)