buna...va rog daca se poate sa ma lamuriti cu ceva...as vrea sa stiu daca in noua lege privind CIC, in cele 12 luni din 24 in care trebuie sa realizezi venituri este inclus si CIC al celuilalt copil?
situatia mea: am fost in CIC cu fata cea mare pana in 28.04.15...ea implinind 2 ani in 28.05.15...intre timp pana in 16.04.16 cand am nascut-o pe fata cea mica nu am realizat nici un venit.
As putea intra in CIC2 pentru fata cea mica avand in vedere ca din cele 24 de luni anterioare nasterii ei, 12 luni am fost in CIC1?
va multumesc!
In calculul celor 12 luni eligibile pentru CCC 2 poate intra si perioada CCC1.
OUG 111/2010
art.2
...
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
... g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;
....
asta inseamna,in situatia mea, ca pot intra in CIC chiar daca a trecut aproape un an de cand am terminat celalalt CIC?
si as mai avea o intrebare...sotul si-a depus dosarul pentru stimulent de insertie si deja am primit pe cele 3 luni, de la nasterea fetitei pana acum....daca eu depun cerere pentru CIC, el ar trebui sa depuna vreo cerere de oprire a stimulentului?
va multumesc mult!
1. Puteti sa intrati in CCC2 si sa primiti indemnizatia aferenta.
2. - Plata stimulentului de insertie (primit de sot) inceteaza cu data cu care dvs. incepeti sa primiti indemnizatie pentru CCC2.
- E bine ca sotul sa anunte la AJPIS data cu care dvs. intrati in CCC2 pentru a se suspenda plata stimulentului de insertie (altfel s-ar putea sa primeasca o perioada acest stimulent pe care trebuie sa-l restituie impreuna cu penalizarile aferente).