avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Şomaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Şomaj

Dacă am lucrat mai mult de 12 luni în continuu cu jumătate de normă (4 ore/zi), pot primi şomaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:28, 15 August 2016
Potrivit Legii 76/2002 , una dintre conditii este sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii la AJOFM.

In situatia c.i.m. cu timp partial, lunile in care ati lucrat cu 4 h/zi se iau in calcul proportional cu timpul normal adica 12 luni cu 4 h/zi = 6 luni de stagiu de cotizare la somaj .

Spuneti-ne ce statut ati avut in ultimele 24 de luni anterioare datei incetarii c.i.m. .

1. Daca ati lucrat 24 de luni fara intrerupere, cu 4 ore pe zi, ati putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. In acest caz trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in ziua imediat urmatoare aceleia a incetarii contractului individual de munca (CIM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj angajat cu 4 ore getad getad Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un angajat cu 4 ore poate beneficia de somaj. Are vechime 34 ani cu 8 ore. Daca da, cat timp (6 luni in loc de un ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza stagiul de cotizare pentru acordarea dreptului la indemnizatia de somaj? Sandu Andrei Sandu Andrei Am urmatoarea rugaminte la dvs. : In ultimile 24 de luni am lucrat cu program partial, de 4 ore / zi ; am inregistrat cererea de acordare a indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de șomaj normă parțială de timp lt lt Bună ziua, O persoană care are a fost angajată în luna noiembrie 2019 cu normă întreagă de 8 ore/zi (înainte de noiembrie era neîncadrată muncă ... (vezi toată discuția)