avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer de proprietate, posibilitati de anulare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer de proprietate, posibilitati de anulare contract

O ruda vrea sa-mi lase mostenire un apartament. Stiu ca vanzarea este inatacabila in instant. Pot sa fac actul pe o suma mult mai mica decat valoarea reala, astfel incat sa platesc taxe mai mici?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 21:35, 17 August 2016
Chiar daca valoarea este mai mica trebuie sa se incadreze in grila notarului pubilc, caz contrar poate fi considerat evaziune fiscala,ati subevaluat ptr.a evita plata taxelor datorate statului.
Exista o grila minima a valorii imobilelor pe care orice notare este obigat prin lege sa o respecte la autentificarea contractului de vanzare-cumparare. Vorbiti cu mai multi notari si alegeti varianta optima.
Stiu ca vanzarea este inatacabila in instant

Stiti gresit. Unul din motive ar putea fi chiar neplata pretului.
Ce depaseste 50 mii de lei, trebuie platit musai prin banca daca nu stipulati in contract ca plata se face in rate.
Pretul il puteti stabili si sub pretul de grila si plati impozit la pretul respectiv. Pretul trebuie sa fie unul serios , nu simbolic si banii aia ar trebui platiti.
Daca in realitate e donatie, incheiati un act in acest sens .
Ruda asta are copii, sot, parinti ?
Am cumparat si eu o casa demolabila la tara si am declarat real pretul platit vanzatorului.Cu toate astea notarul a facut toate calculele la pretul din grila - mai mare evident. Dar in contractul autentificat a ramas pretul declarat de parti.
Da, grila notarului este baza de calcul a notarului si nu pretul partilor contractante.Pretul poate determina interpretarea juridica in cadrul procesului a actului juridic incheiat intre parti si alte aspecte de natura juridica.

E bine sa intrebati mai multi notari deoarece costurile totale pot fi diferite.

Actul se poate ataca in instanta dar daca este facut bine si gandit sansele in caz de proces sunt zero pentru partea reclamanta.De regula, avocatii se pricep cel mai bine la aceste aspecte juridice intrucat acestia se ocupa de procese si e bine sa stiti ca aveti dreptul de a fi asistat de avocat la notar.Desi e posibil ca notarul sa va spuna ca nu va trebuie avocat sau ca nu ati avea dreptul la avocat e bine sa stiti ca aveti acest drept conferit prin lege.
Incercati sa va informati foarte bine si nu va grabiti ca sa nu riscati sa pierdeti un proces pe care il puteti castiga.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Pret imobil: minim/orientativ? notiunea de pret serios. andipop7777 andipop7777 Buna ziua. Cu un simplu search prin Google, am gasit \"Ghid Privind Valorile Orientative Ale Proprietatilor Imobiliare in Municipiul ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Cum poate stabili notariatul daca pretul vanzarii este corect ? oanaportar oanaportar - cand se vinde un bun si se face un Contract autentificat, Notariatul iti poate cenzura pretul ? - pt. ca se poate ca pretul vanzarii sa fie subestimat ... (vezi toată discuția)