avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj bunuri imobile dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj bunuri imobile dupa divort

Buna ziua. In anul 1999, cu doi ani inainte de a ma casatori am achizitionat un apartament in Timisoara. La cativa ani de la casatorie, impreuna cu sotia mea am inceput constructia unei case, pentru care am vandut apartamentul meu dinaintea casatoriei (valoarea apartamentului reprezentand o buna parte din suma necesara constructiei casei). La finele anului 2014 am divortat si acum se pune problema partajului casei noastre. Intrebarea mea este: deoarece eu doresc sa pastrez casa si nu sa o vand, care este cota parte cu care va trebui sa o despagubesc? Cum se stabileste? Se face cumva o evaluare a valorii actuale a casei din care se scade suma reprezentand apartamentul care a fost proprietatea mea si apoi diferenta se imparte in cote egale?
Cel mai recent răspuns: petes , utilizator 09:19, 17 August 2016
Buna ziua
In cazul in care nu veti gasi intelegerea fostei sotii, pentru un partaj amiabil, in cadrul procesului de partaj va trebui sa faceti probe pentru a dovedi ca ati contribuit cu o suma mai mare la constructia casei. In caz contrar, bunurile comune se partajeaza in mod egal.
Intr-adevar modul dvs. de calcul este corect, dar, repet, toate aceste aspecte vor trebui probate in fata instantei.

Succes!
Vă mulţumesc pentru răspuns. Sper să putem stabili partea respectivă pe cale amiabilă, deşi ea solicită jumătate din valoarea de piaţă a casei, sumă cu care eu nu sunt de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Partaj iulia.dragomir iulia.dragomir Sotul meu impreuna cu fosta lui sotie au cumparat in anul 2008 un apartament cu ajutorul unui credit in cadrul caruia ea este coplatitor. Sotul meu a fost cel ... (vezi toată discuția)
Impartire apartament dupa divort cosmin2005 cosmin2005 Dupa casatorie ,impreuna am cumparat un apartament in valoare de 25.000 usd.Acesti bani au fost obtinuti dintr o mostenire a a mamei mele 15.500 usd si restul ... (vezi toată discuția)