avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Comparatie intre art. 321 Vechiul Cod Penal si art. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Comparatie intre art. 321 Vechiul Cod Penal si art. 371 Noul cod Penal

Doresc sa stiu si eu care est elegea mai favorabila dintre art. 321 din VECHIUL COD PENAL (Ultraj contr abunelor moravuri si tulburarea linistii publice" si art. 371 din Noul cod Penal Tulburarea ordinii si linistii publice. O instanta (o judecatorie) a considerat ca mai favorabila este vechea reglementare legala, deci art. 321 VCP, desi limitele de pedeapsa in cazul acesteaia sunt mult mai mari decat ale ar. 371 NOUL COD PENAL. In timp ce art. 321 VCP are limite de pedeapsa 1-5 ani, art. 371 NCP are limite de pedeapsa 3 luni, 2 ani sau amenda. CUm este posibil ca o instanta sa statueze ca mai favorabila este VECHEA LEGE.....?
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 23:12, 16 August 2016
de interes: [ link extern ] /
Art. 5 („Aplicarea legii penale mai favorabile până la judecarea definitivă a cauzei”) Cod penal

„(1) În cazul în care de la săvârșirea infracțiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplică legea mai favorabilă.

(2) Dispozițiile alin. (1) se aplică și actelor normative ori prevederilor din acestea declarate neconstituționale, precum și ordonanțelor de urgență aprobate de Parlament cu modificări sau completări ori respinse, dacă în timpul când acestea s-au aflat în vigoare au cuprins dispoziții penale mai favorabile.”
mai multe aici:[ link extern ] /

Îmi cer scuze de la moderatori, am accesat ,,citează'' în loc de ,,editează'' și am postat de două ori.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse fata de legea penala mai favorabila cezarad cezarad Imi poate spune si mie cineva care este criteriul pentru care o instanta a respins cererea de schimbare de incadrare juridica din infractiunea prevazuta de 321 ... (vezi toată discuția)
Lege mai favorabila intre art. 321 vechiul cod penal si art. 371 noul cod penal cezarad cezarad Doresc sa inteleg si eu de ce art. 321 din Vechiul cod penal poate aparea ca fiind o lege mai favorabila decat art. 371 Noul cod penal ? In esenta, limitele de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta lorilori43 lorilori43 as vrea sa stiu ce inseamna schimbarea incadrarii juridice din art.321 alin 1 vechiul cod si art 20 raplaart 174-175 alin 1 lit i vcp in art 375 NCP si art 32 ... (vezi toată discuția)