avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil dupa noua lege
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil dupa noua lege

buna ziua,
sunt Claudia Pasare si am urmatoarea intrebare :
in prezent beneficiez de 2 ani indemnizatie crestere copil.
in urma modificarii legii am constatat ca as fi fost mai avantajata sa cer initial 1 an de indeminizatie crestere copil si acum cu modificare legii as fi optat pentru 2 ani crestere copil.
in momentul depunerii dosarului mi-a spus ca trebuie sa optez pentru un an sau 2 ani.
credeti ca as putea sa cer ca pentru perioada 30 noiembrie 2015- 30 iunie 2016 sa cer recalcularea indemnizatiei in sensul aplicarii favorabile a noii legii?

credeti ca as avea vreo sansa daca mi-as cere in istanta dreptul? va ocupati de asa ceva? ma puteti ajuta in aceasta directie,

va multumesc anticipat pentru timpul acordat
Claudia Pasare
Cel mai recent răspuns: deny89 , utilizator 00:53, 19 Martie 2017
1. Legea a intrat in vigoare la 01.07.2016 , perioada mentionata de dvs nu are cum sa intre sub incidenta acestei legi .

Accesul la justitie este liber, insa nu avem cum sa va spunem daca aveti sau nu sanse de castig intr-un astfel de litigiu.

2. La data cand ati depus dosarul pentru indemnizatie, intr-adevar, erau doua optiuni pentru durata CCC , 1 an sau 2 ani , respectiv 3 ani in situatia copilului cu handicap.

Dupa 01.07.2016 , exista doar o singura optiune: 2 ani , respectiv 3 ani in situatia copilului cu handicap.

3. Regulament Forum
2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri:
- prin intermediul mesageriei private,

- prin alegerea unui consultant din Catalog
www.avocatnet.ro/content/con...

sau

- prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.
www.avocatnet.ro/content/bc|...
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. - Banuiesc ca va referiti la faptul ca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani unde indemnizatia era plafonata la 1.200 lei lunar.
- Daca din actele depuse reiese o indemnizatie mai mare atunci ea se modifica din oficiu de catre AJPIS dar numai din momentul in care a intrat in vigoare Legea 66/2016.
- Lege 66/2016 nu se aplica retroactiv deci nu puteti solicita acele sume de acre vorbiti.

2. Din Legea 66/2016 pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. II
Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 iulie 2016.

Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:
...

b) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizatiei lunare aferente se realizeaza din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordarii dreptului;
...
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
stimulentul de insertie se adauga la calcularea veniturilor pentru un nou concediu de crestere al copilului.
eu am o intrebare,baiatul meu face 2 ani acum in 26 martie ,eu si tatal lui nu santem casatoriti iar tatal lui nu a realizat venituri in urma cu 12 luni,eu mai primesc indemnizatia luna asta?
copilul meu face 2 ani acum in 26 martie iar tatal lui nu a realizat venituri in urma cu 12 luni inainte sa se nasca,eu nu ma pot intoarce la lucru deoarece contractu meu nu mai e valabil.intrebarea mea e io o sa mai iau indemnizatie luna asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta ccc pana la 2 ani cf noii legi stefania2778 stefania2778 Buna ziua! Am un copilas nascut pe 07.08.2015 si va rog sa ma lamuriti privind noile modificari aduse de legea 66/2016, am optat deja pentru varianta de ccc ... (vezi toată discuția)
Legea 66/2016 Andreea_Nc Andreea_Nc Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea urmatoarei spete:am optat pentru concediu crestere copil pt 1 an de zile,m-am reintors la lucru in luna mai ... (vezi toată discuția)
Stimulent inserȚie PETRE17 PETRE17 Bună seara.Mă numesc PETRE sunt în stimulent de inserție din noiembrie 2014.Acest stimulent de inserție îmi expiră în 13.11.2016 cînd băiatul face 2 ... (vezi toată discuția)