avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... instante cu personalitate juridica si instante fara ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

instante cu personalitate juridica si instante fara personalitate juridica?

Instante cu personalitate juridica si instante fara personalitate juridica?

Nu inteleg...

art. 36 din Legea 304/2004
Tribunalele sunt instanţe cu personalitate juridică

art. 38 din Legea 304/2004
Judecătoriile sunt instanţe fără personalitate juridică

PERSONALITATE JURIDICĂ, aptitudinea unei persoane juridice de a dobândi drepturi şi de a-şi asuma obligaţii, încheind acte juridice, în calitate de subiect de drept, prin reprezentanţii săi legali.

Detalii: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 19:25, 17 August 2016
Ce anume va nedumerește?
Sunt multiple efecte care n-am timp sa le studiez chiar acum, cum ar fi faptul ca actele juridice ale judecatoriilor ar putea fi nu de drept, sau ca in loc sa chem judecatoria in judecata ar trebui sa chem presedintele judecatoriei din tot ce-am citit

Nu vi se pare ca suna straniu ca judecatoria nu-si asuma obligatii dupa acea lege si definitia termenilor? Adica judecatorii de la judecatorie nu sunt in realitate supusi legii? :) E o curiozitate juridica pe care n-o inteleg, si una irelevanta fiindca legea suprema e Constitutia nu Legea 304/2004, conform careia judecatorii se supun legii si dau hotarari in temeiuli principiului legalitatii
Despre ce fel de acte ale judecatoriilor vorbiti?
Va referiti la "judecatorie" ca si institutie sau va referiti la totalitatea judecatorilor care activeaza intr-o judecatorie?
Pot chema in judecata presedintele instantei cel putin administrarea instantei cum ar fi faptul n-a organizat activitatea de arhivare electronică a dosarelor la nivelul instanţei si participand la escrocarea mea prin efectuarea de transcrisuri de pe inscrisurile mele electronice pe care mi le-a vandut la suprapret de pana la 2000% pretul uzitat in justitie conform OUG 80/2013 facand abstractie de faptul ca este ilegal ca instanta sa faca transcrisuri neconforme cu originalul in scopul de a ma escroca

Articolul 38 (1) din Legea 304/2004
Judecătoriile sunt instanţe fără personalitate juridică…

Articolul 110 din CPC Cererile indreptate impotriva unei entitati fara personalitate juridica
Cererea de chemare in judecata impotriva unei asociatii, societati sau altei entitati fara personalitate juridica, constituita potrivit legii, se poate introduce la instanta competenta pentru persoana careia, potrivit intelegerii dintre membri, i s-a incredintat conducerea sau administrarea acesteia. In cazul lipsei unei asemenea persoane, cererea se va putea introduce la instanta competenta pentru oricare dintre membrii entitatii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista o regula sa nu comunic chiar eu copia de pe chemarea in judecata si probele paratului? eusaisapte eusaisapte exista o regula sa nu comunic chiar eu copia de pe chemarea in judecata si probele paratului? EDIT: precizez ca legea nu interzice comunicarea intre parti a ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva solutiei procurorului, trimitere prin e-mail KLTM KLTM Buna ziua, Plangerea impotriva solutiei procurorului, adresata prim procurorului, judecatoriei, se poate transmite si prin email daca are toate datele de ... (vezi toată discuția)
Raspunderea delictuală Narcisa_ Narcisa_ 1) Chemarea în judecată a primăriei pentru răspundere civilă delictuală (art. 1349 NCC), se depune la instanța judecătorie sau tribunal? Care este ... (vezi toată discuția)