avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva persoana fizica

In ce conditii o persoana fizica devine platitoare de tva ?
Cel mai recent răspuns: avisdevara , utilizator 14:41, 24 August 2016
Cod fiscal, art 269:
[ link extern ]
ART. 269 - Persoane impozabile și activitatea economică

(1) Este considerată persoană impozabilă orice persoană care desfășoară, de o manieră independentă și indiferent de loc, activități economice de natura celor prevăzute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activități.

(2) În sensul prezentului titlu, activitățile economice cuprind activitățile producătorilor, comercianților sau prestatorilor de servicii, inclusiv activitățile extractive, agricole și activitățile profesiilor liberale sau asimilate acestora. De asemenea constituie activitate economică exploatarea bunurilor corporale sau necorporale în scopul obținerii de venituri cu caracter de continuitate.

(3) Situațiile în care persoanele fizice care efectuează livrări de bunuri imobile devin persoane impozabile se prevăd prin normele metodologice.

Normele metodologice:
[ link extern ]
la ce plafon platesc si tva .? Obtin venituri din chirii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva imobiliare persoane fizice eugen05 eugen05 Buna ziua, In 2004 am cumparat un apartament in care locuim si acum . In 2007 am mai cumparat un apartament cu credit imobiliar (valoarea apartamentului era ... (vezi toată discuția)
Trecerea codului fiscal pe bonurile fiscale la pfa adicris adicris Buna ziua. Pentru deducerea cheltuielilor la PFA neplatitor de TVA este obligatoriu sa fie trecut codul fiscal pe bon (pentru a deveni factura fiscala ... (vezi toată discuția)
Intrari tva persoana fizica Tudcd Tudcd Buna ziua. Sunt mecanic auto si desfasor aceasta activitate si in timpul libel cu piesele mele sau ale clientului. Achizitionez regulat componente auto de ... (vezi toată discuția)