avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citat ca INTERVENIENT...este necesar sa ma prezint?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citat ca INTERVENIENT...este necesar sa ma prezint?

In februarie 2007 am avut cu accident, am "pupat" un taxi in spate, am dat asigurarea pt a se ocupa de toate cele necesare. Dar, la inceputul lui iulie anul acesta am primit o citatie de la judecatoria Sibiu, eu fiind din CT care zice asa:

Numele meu, din Ct, chemat in aceasta instanta, in calitate de intervenient, in proces cu G.A, in calitate de reclamant, G.A, la cab avocat X in calitate de reclamant pt Fond-pretentii.
Cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pt judecata, aveti obligatia de a depune INTAMPINARE.
In caz de neprezentare a partiilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.

Intrebarea mea este ce inseamna INTERVENIENT, de ce sunt chemat in instanta, ce inseamna INTAMPINARE, daca este necesar sa ma prezint, dc trebuie sa i`au legatura cu un avocat.
Din cate am inteles eu din mormanul de hartii pe care mi le`au trimis, cei la care aveam eu asigurare nu au achitat suma.

Astept un raspuns urgent,
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucianalexu , utilizator 17:41, 12 Octombrie 2022
Interventia este de 2 feluri.
Interventie in INTERES PROPRIU, pt ca va satisface pe dvs. cu un interes personal. Evident ca in acest caz trebuie sa veniti pt ca dvs. aveti un interes personal, sa recuperati niste bani sa zicem
Interventia poate fi si IN INTERES ALATURAT, pentru altul, nu urmariti altceva decat sa sustineti prin pozitia dvs. apararile altuia.Dadica sa spuneti Da masina mea are asigurare, despagubiti-l pe reclamantul G.A., uite contractul, uite politile dfe asigurare platite, dati banii lui G.A. (aici, este de retinut ca nu este o actiune principala, adica in nume propriu - respectiv in numele dvs - ci efectiv sustineti apararea cuiva). In acest caz, mai in gluma mai in serios, sa va faca cinste avocatul ca ii sustineti actiunea pt clientul pe care il reprezinta si pt care ii faceti munca dvs.(ca interes propriu nu aveti).
Acum, Intrebare: Aveti de recuperat ceva, bani, bunuri, sunteti cu o paguba si vreti sa interveniti ?, daca da, indiscutabil ca trebuie sa faceti cererea de interventie IN INTERES PERSONAL. Daca, nu este asa, efectiv, vreti sa-l ajutati pe G.A., pt ca va este prieten, vecin, ruda, sau pur si simplu din considerente umane, ATUNCI FACETI CERERE DE INTERVENTIE IN INTERES ALATURAT in sustinerea lui G.A.9 (daca vreti).
Intampinarea este apararea pe care o face paratul fata de reclamant.Daca sunteti un intervenient IN NUME PROPRIU puteti face intampinare chiar cu motive CONTRADICTORII fata de G.A. (pt ca interesul dvs. este sa acoperiti paguba dvs. iar apararea poate fi in contradictie cu G.A.). Daca este interventie in alaturat (pt altul) atunci apararea "intampinarea" dvs. nu poate fi in contra lui G.A.
Sigur, eu am incercat sa fac o mica expunere teoretica ce inseamna interventie, ce este o intampinare, ca sa reusiti sa descifrati cat de cat pozitia fiecaruia.
Inocentia
Observatia este pt procesul civil, partea civila se va insita sa se discute la cabinet avocat.
Inocentia
Luati legatura cu un avocat,doar pentru a formula intampinarea si a o depune ( prin posta cu confirmare de primire).
Nu putem sti de ce ati fost introdus in proces ca intervenient,posibilitatile fiind multiple.Probabil de catre societatea de asigurari.
Este evident ca initiatorul discutiei se refera la un proces civil.
Nu mi se pare fericita expresia "intreventia in interes alaturat".
La art. 49 al.3 din CPC,se vorbeste de "interventie in interesul uneia din parti".
Prin Intampinare, se raspunde la cererea reclamantului.
Mai exista interventie si in cazul prevazut de art.57 al.1 din CPC coroborat cu art. 58, respectiv cand oricare dintre parti, poate chema in judecata o alta persoana care ar putea sa pretinda aceleasi drepturi ca si reclamantul.
Dar ce alte parti sunt in acest dosar?
GA e soferul pagubit de dvs.?
Nu-mi dau seama din ce ati scris pentru cine ati putea fi chemat ca intervenient.
Ptr INOCENTIA,superba expunere,dar dura incheierea cu intampinarea !

Alte discuții în legătură

Ce inseamna intervenient? amzulescucatalin amzulescucatalin Am primit acum 2 zile o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de INTERVENIENT FORTAT(nush ce e asta)..Acum 1 an jumate am avut un accident fara ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat antares2012 antares2012 am fost citata in calitate de intervenient fortat intr-un proces intre Omniasig si Carpatica...daca poate cineva sa-mi spuna ce presupune aceasta si ce ... (vezi toată discuția)
Intervenient accident auto PetruF PetruF Buna ziua, In urma cu 2 ani si jumatate am fost impicat intr-un accident auto, eu fiind la volanul unei masini, propietarul fiind un prieten bun. Eu am fost ... (vezi toată discuția)