avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce inseamna INTERVENIENT?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce inseamna INTERVENIENT?

Am primit acum 2 zile o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de INTERVENIENT FORTAT(nush ce e asta)..Acum 1 an jumate am avut un accident fara victime (doar pagube materiale) din care a rezulat ca eu sunt vinovat , am dat asigurarea pagubitului(incheiata la Alianz-Tiriac) , am platit amenda , toate bune , pana astazi ,,,Pagubitul a avut asigurare casco la Ardaf de care sa si folosit , asiguratorul pagubitului(ARDAF) i-a acordat suma de 3110 lei iar ARDAF a obtinut de la asiguratorul meu (Alianz) suma de 2210 lei ,,sa inteleg ca acuma Ardaf a dat in judecata Alianz pentru a obtine suma de 859 lei diferenta pana la 3110 plus penalizari,,, ARDAF=reclamant , Alianz=Parat , EU=intervenient repet eu am fost vinovat de accident(conditii de inghet am derapat si am lovit un autoturism,in procesul verbal facut de politie s-a scris neadaptarea vitezei la conditiile de drum) dar am avut asigurare perfect valabila(asigurarea fiind incheiata de alta persoana masina fiind inscrisa pe firma, lucram eu pe ea) . ce legatura mai am eu ??trebuie sa ma prezint neaparat ? nu am cum sa ajung procesul fiind la Bucuresti (sunt student , nu am nici un venit) Ce mi se poate intampla in cel mai rau caz???am auzit ca trebuie sa fac intampinare(nush ce e aia, ce trebuie sa scriu in ea) daca nu ma prezint sper ca nu vine politia si ma ridica ca pe un infractor ,,sunt putin speriat ca nu am avut deaface niciodata cu chesti deastea...daca se judeca in lipsa mea ma v-or instiinta de verdict ,,adica daca trebuie sa platesc ceva(sau sa fac inchisoare:D) nush ce sa fac ...
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:15, 19 Aprilie 2011
Este o procedura obligatorie.
Nu aveti de ce sa va faceti griji.
Ati fost chemat in instanta pentru ca hotararea ce se va pronunta sa va fie opozabila.
Numai in cazul in care valoarea despagubirilor este mai mare decat valoarea pe care o acopera polita puteti fi obligat la cheltuieli.
Nu o sa vina politia sa va ia pentru a va duce la instanta.
In privinta denumirii, exact cum se intelege: o persoana care intervine intr-un proces dintre reclamant si parat/invinuit, avand un interes in cauza.
Intervenientul poate sa "intervina" atunci cand se simte lezat si afla intamplator/sau nu de proces, sau este chemat de catre instanta , fiind clar interesul fata de cauza , fiind numit intervenient fortat
Daca reclamanta Ardaf nu a cerut ca instanta sa va oblige atat pe dvs. cat si pe Tiriac sa platiti cv pagubelor, nu aveti de ce sa va faceti probleme. Aceasta procedura de introducere in cauza a conducatorului auto vinovat de producerea daunelor e obligatorie, potrivit L.136/1995 ( Legea asigurarilor). Ma rog, dupa parerea mea, ar trebui sa se renunte la acest articol de lege, pentru a simplifica lucrurile si a se rafui asiguratorii intre ei, atata timp cat rezulta din acte si declaratii, culpa cond. auto asigurat RCA.
Nu sunt definiti termenii pe intelesul tuturor ci numai pt. cei de specialitate. Instanta asiguratorul CASCO al pagubitului vrea sa se convinga ca dv. sunteti cel implicat in accident si nu este o " facatura " mai pe romaneste a asiguratorului RCA al dv. si in acelasi timp sa mai scoata ceva bani de la RCA. Va recomand sa mergeti la asiguratorul RCA, al firmei la care ati lucrat, cu citatia si sa dati acolo o nota explicativa in care sa specificati motivul pt. care nu puteti ajunge la proces la data si ora solicitata in citatie.
salutare. am primit si eu chiar azi o citatie in calitate de intervenient fortat. este precizat doar reclamantul , sc generali asigurari sa, dar nu si un parat. dosarul este din 2010 dar eu nu am fost implicat in niciun accident anul trecut si mai ales nu am avut niciodata asigurare de niciun fel la generali sa. ce ma sfatuiti?

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)