avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Am avut un văr primar care a decedat în 24 decembrie 2015. Nu are alte rude decât 4 veri primari. Ce acte trebuie să duc la notar pentru a dezbate succesiunea având în vedere că certificatul lui de deces este la o vară primară care nu vrea să mi-l dea?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 15:20, 17 August 2016
Daca mostenitorii nu se inteleg atunci dezbaterea mostenirii nu se va face la notar ci in instanta de judecata.
Pentru dezbatere sunt necesare acte de identitate, actede stare civila, acte de proprietate, certificat de atestare fiscala proprietati si persoana fizica decedata.
Sfatul meu este sa consultati un avocat pentru ca demersurile sunt anevoioase.
Daca nu aveti certificatul de deces, puteti cere de la Primarie un duplicat.
Aveti nevoie de o incheiere notariala din care sa rezulte daca a fost sau nu dezbatuta succesiunea, de certificat fiscal, de anexa 24 de la primarie, acte de proprietate, extrase CF/ incheieri din care sa rezulte ca nu sunt inscrise in CF, acte de stare civila, adresele tuturor verilor. Daca exista unchi in viata, ei vin la succesiune, nu verii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Crisant76 Crisant76 Cum pot deveni mostenitoare si care sunt pasii de urmat?Sora tatalui meu ,sotul acesteia si unicul fiu ,su decedat.Unchiul in 2009,matusa in 2014 si fiul in ... (vezi toată discuția)
Succesiune, nu am actele imobilului din masa succesorala danielstroe danielstroe Buna ziua, Am un var primar care a murit in 2009. Eu sunt singurul mostenitor al lui, a lasat in urma o casa+ teren intr-un sat.... Vreau sa dezbat ... (vezi toată discuția)
Trebuie act de deces? koko2010 koko2010 Cum se procedeaza in cazul dezbaterii unei succesiuni in urmatoarea situatie: persoana decedata era in varsta( in jur de 80 ani) si nu a avut copii sau frati. ... (vezi toată discuția)