avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura contestatie la executare cheltuieli ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura contestatie la executare cheltuieli judiciare in penal?

Care este procedura contestatiei la executare cheltuieli judiciare in penal?

Sunt somat cf. art. 578 din CPP sa platesc niste cheltuieli judiciare vadit falsificate, sub sanctiunea "sesizarii organelor de executare fiscale"

art. 578 din CPP
(2) In situatia in care persoana obligata la plata cheltuielilor judiciare catre stat nu depune recipisa de plata integrala a acestora la instanta de executare sau la unitatea de parchet, in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hotararii sau a ordonantei procurorului, executarea cheltuielilor judiciare se face de organul aratat la alin. (1).

1. Pot formula contestatie la executare cf. art. 598 din CPP?
2. Formulez contestatia la executare cf. CPC si formulez cerere de suspendarea executarii in civil?
3. Pot formula cerere de intoarcerea executarii silite?
4. ?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 12:35, 5 Septembrie 2016
Cine a stabilit cheltuielile judiciare si in ce context ?
judecatorul prin hotarare penala a stabilit cheltuieli judiciare falsificate, dupa care acelasi judecator delegat la biroul de executari m-a somat amenintandu-ma ca daca nu depun dovada platii trimite cheltuielile judiciare falsificate la organele de executare fiscala. As putea sa-l las in pace avand in vedere ca n-am sa platesc oricum, insa ma deranjeaza tupeul criminal. Ceilalti judecatori stiu ca cheltuielile judiciare sunt falsificate si n-au sesizat ANAF cu ele drept dovada...

P.S. Stiu ca exista legea sa depun o chitanta drept dovada ca am platit, dar nu si-n privirea abilitarii biroului executor judecatoresc de a ma hartui cred, care se comporta ca acei recuperatori civili in afara legalitatii... dar stiu si ca cheltuielile judiciare sunf falsificate, si somatia asta e unica in trei judete unde am dosare penale in calitate de parte vatamata, adica doar acesti asa-zisi judecatori (mai e inca unul coleg) au tupeul sa ma ameninte si santajeze cu cheltuieli judiciare falsificate sa renunt la dreptate. Pe acest asa-zis judecator l-am chemat deja in judecata pentru raspunderea delictuala si in alta cerere pentru punerea sub interdictie. Conform literaturii de specialitate, creantele trebuie sa fie certe ca sa fie executabile, ceea ce nu vor fi niciodata atat timp cat sunt in permanenta chemati in judecata sub raspunderea delictuala sa le plateasca ei la stat, cei care le-au falsificat
eusaisapte a scris:
judecatorul prin hotarare penala a stabilit cheltuieli judiciare falsificate, [...]

Dvs. ce calitate ati avut in cadrul procesului penal?
Si (ca sa ma asigur ca vorbim despre acelasi lucru) cand spuneti hotarare penala sa inteleg ca a existat o judecata in prima instanta sau la ce hotarare penala va referiti (daca a existat si in ce faza a procesului penal)?

P.s. stiu ca aveti suficiente cunostinte juridice cat sa puteti raspunde, deci daca se poate, este important sa raspundeti la ce v-am intrebat, si nu la altceva.
Am avut calitatea de parte vatamata insa procesele mele nu ajung in judecata prin rechizitoriu deoarece mafia magistratilor nu permite - refuza sa administreze probele si falsifica ordonantele. In intrebare e vorba de calitatea de parte vatamata in dosarul penal de la parchet, dosarul de plangerea impotriva actelor procurorului si dosarul de contestatia in anulare impotriva hotararii de respingerea plangerii impotriva actelor procurorului. Stiu ca intelegeti prin prima instanta cazul cand instanta a fost sesizata prin rechizitoriu, dar in realitatea juridica prima instanta inseamna doar prima instanta care s-a adresat oricarei chestiuni prealabile pentru ca restul sunt instanta de control judiciar. Se face si vorbire de "ultima instanta" ceea ce practic nu exista

Acelasi grup infractional organizat de "magistrati" a inventat 3 dosare impotriva mea. Intr-unul am avut calitatea de suspect, s-au inventat cheltuieli judiciare dar n-am fost somat niciodata insa am chemat eu in judecata indiferent procurorul falsificator pentru ca suspectul conform legii nu plateste cheltuielile judiciare in materie penala adica mi-a fost foarte usor sa probez, si-n celelalte doua dupa ce le-am deschis dosar penal le-au "ingropat" adica refuza sa puna in miscare actiunea penala sau sa le claseze pentru ca in orice situatie se incrimineaza penal. E evident de ce le-am facut dosar pentru interdictie pentru ca habar n-au ce fac nici ca infractori...

P.S. E nevoie de context pentru a stabili moralitatea pozitiei mele, adica legitimitatea interesului meu sa stopez aceste abuzuri, altfel reiese ca merit sa platesc cheltuielile judiciare si se stie ca tacit unii (ca mine) se abtin sa ajute oameni rai
Buna ziua,
ati raspuns la o singura intrebare, cea cu calitatea de persoana vatamata. Bun.

Mai departe nu este necesar sa scrieti mult si in plus, caci nu ajuta, deci cea de-a doua intrebare se referea la hotarare penala, din afirmatia dvs, va citez - judecatorul prin hotarare penala a stabilit cheltuieli judiciare falsificate,[...] si va repet intrebarea:
Daca s-a dat o hotarare penala (cea prin care vi s-au stabilit cheltuieli judiciare), atunci
- Cine a dat hotararea penala?
- In ce faza a procesului penal?
- Ce anume hotarare este? (caci hotarare este un termen generic)

Altfel nu se poate raspunde la prima intrebare din topic, respectiv Care este procedura contestatiei la executare cheltuieli judiciare in penal?
Daca aveti hartia in fata uitati-va la ea.
Daca nu intelegeti intrebarea, spuneti - Nu inteleg intrebarea!
Dar, va rog, nu mai raspundeti la altceva. Ok?

Alte discuții în legătură

Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
Poate fi ceruta stramutarea dosarului penal daca nu este nici in faza de punerea in miscare a actiunii penale? eusaisapte eusaisapte Poate fi ceruta stramutarea dosarului penal daca nu este nici in faza de punerea in miscare a actiunii penale? (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare avansate de stat- cand si unde se achita? marius8989 marius8989 Buna ziua, Maine am stabilit primul termen de judecata si pe rechizitoriu scrie ca in baza articolului 274 aliniat 1 sunt obligat la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)