avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... poate fi ceruta stramutarea dosarului penal daca nu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

poate fi ceruta stramutarea dosarului penal daca nu este nici in faza de punerea in miscare a actiunii penale?

Poate fi ceruta stramutarea dosarului penal daca nu este nici in faza de punerea in miscare a actiunii penale?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 12:25, 18 Octombrie 2015
Ce motive invocati?
1. Lipsa de impartialitate flagranta demonstrata prin incalcarea repetata a legii in scopul vatamarii mele (falsificare mandat de aducere, falsificare ordonanta pentru expertiza medico-legala psihiatrica, falsificare ordonanta pentru internarea voluntara, falsificare ordonanta pentru internarea nevoluntara... refuzul de a clasa dosarul pentru ca fapta nu exista, deoarece Ultrajul judiciar n-are nici o legatura cu Calomnia si Insulta in scopul Probei veritatii, deoarece pe langa faptul ca nu mai sunt infractiuni din 2007, nu este facut proba publicitatii, nu este facuta proba exercitiului functiunii, si nu in ultimul rand, reclamantul a ticluit mincinos probe la dosar motiv pentru care este cercetat penal de DNA intr-un dosar al carui numar mi s-a comunicat)

2. Reclamantul dosarului este un judecator local care iarasi demonstrez ca in cardasie cu un procuror local, a influentat de exemplu un judecator sa achieseze la falsificarea flagranta a unui mandat de aducere, a influentat seful Comisiei de expertiza medico-legala psihiatrica sa falsifice recomandarea internarii mele nevoluntare ABSOLUT NEMOTIVATE, si a influentat judecatorul din dosarul avand ca obiect internarea mea nevoluntara sa incalce legea (inca nu s-a dat solutie in acest dosar), spre exemplu mintind ca sunt inculpat cand de fapt sunt suspect, fiindca cf. art. 184 (20) din CPP, nu pot fi internat nevoluntara in calitate de suspect, inafara de faptul ca este ilegala expertizarea psihiatrica cf. art. 184 (1) din CPP fiindca dosarul penal n-are obiectul omorul sau pruncuciderea, respectiv lipsesc probele, motivarea procurorului in conditiile legii, avizul Comisiei superioare de expertiza medico-legala (IML)

Concluzie: dosarul exista in scopul savarsirii de infractiuni impotriva mea, nu ca sa fie trimis in judecata. Dosarul are 10 luni vechime, ori singurele probe sunt inscrisuri. Daca probele erau reale, eram inculpat nu suspect, si dosarul era trimis in judecata deja
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2015
eusaisapte, utilizator
Actualizare. Judecatorul, un fost politist care serveste interesele ilicite ale procurorului, bineinteles a dat hotarare de internarea mea nevoluntara, timp in care am fost mai atent si am observat ca recomandarea si nu solicitarea pentru internare, e pentru internare voluntara, adica hotararea judecatoreasca inafara ca e nelegala, nu e intemeiata nici pe acte in regula... am formulat contestatie

Intrebarea ramane... in dosarul penal principal pot face cerere de stramutare dat fiind ca nici macar nu s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva mea, avand calitatea de suspect?

ART. 326 c.p.p.
Trimiterea cauzei la un alt parchet
Când există o suspiciune rezonabilă că activitatea de urmărire penală este afectată din pricina împrejurărilor cauzei sau calităţii părţilor ori a subiecţilor procesuali principali ori există pericolul de tulburare a ordinii publice, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cererea părţilor, a unui subiect procesual principal sau din oficiu, poate trimite cauza la un parchet egal în grad, dispoziţiile art. 73 şi 74 fiind aplicabile în mod corespunzător.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna mai exact, in codul de procedura penala, „in cursul judecatii” eusaisapte eusaisapte In fapt, sunt suspect intr-un dosar netrimis in judecata de aproape un an, in care procurorul a falsificat mai multe ordonante pentru a ma interna nevoluntar ... (vezi toată discuția)
Unde si cum contest un act (necomunicat) emis de comisia de expertiza medico-legala psihiatrica eusaisapte eusaisapte un procuror a introdus in instanta judecatoreasca o actiune de internarea mea nevoluntara, cf. art. 184 (6) din CPP. Nu pot aprecia daca procurorul are sau ... (vezi toată discuția)
Drepturi imi pot fi interzise prin interdictie judecatoreasca eusaisapte eusaisapte Am probleme cu un procuror abuziv si cred ca urmareste sa-mi interzica dreptul accesului la justitie (art. 21 din CR) crezand ca aceasta-l achita in dosarul ... (vezi toată discuția)